Comment spammers

Ik heb een paar jaar geleden voor mijn vriendin een website opgezet over ADHD op school in DotNetNuke. Afgelopen weekend kreeg ik een bericht van mijn hosting-partij dat de bandwidth overschreden was. Vreemd verhaal, want het aantal bezoekers schommelt al jaren tussen de 3000-4000 per maand.

Na analyse van de blog-bestanden werd het me wel duidelijk.


Ik heb last van Comment Spammers. En niet zo'n beetje ook. In bovenstaande lijst zie je de top 10 van comment spammers. Dit zijn bots die je website langs lopen en proberen overal commentaar toe te voegen. Hierdoor kun je mensen naar jouw website lokken; ze lezen tenslotte het commentaar. Als ik de eerste 100 bekijk van deze lijst, zijn dit bijna allemaal comment spammers.

Gevolg

Met als gevolg dat je website meerdere keren per dag geheel wordt gespiderd en je 14 Gig in plaats van 2 Gig per maand aan het verstoken bent. Met een limiet van 10 Gig per maand, zou dit dus betekenen dat ik meer moet gaan betalen. Maar waar eindigt dit?

Ik wil van deze comment spammers af. Blokkeren van IP-adressen is een optie, maar dit zou ik dan maandelijks moeten doen.

Weet iemand hoe je dit kunt voorkomen?

NB: Het is trouwens niet eens mogelijk om te reageren op deze site!


gerelateerde blogs met thumbnail