5 verbeteringen voor je blog

Als je een blog hebt en regelmatig bezoekers hebt, wil je natuurlijk nog meer bezoekers hebben. Dit kun je bereiken door je blog te verbeteren. Hierdoor krijg je automatisch meer bezoekers en zul je nog meer voldoening halen uit je eigen blog. Ik heb een lijst van 5 verbeteringen gemaakt die je op eigen blog kunt toepassen.

 • Maak een link post
  Een link post is een blog met 1 of meer links naar andere blogs. Hierdoor krijg je meer vertrouwen door de lezer, voeg je meer waarde toe aan je blog, krijg je een relatie met de andere blogger (deze is blij met de extra traffic) en kan ook nog goed zijn voor je vindbaarheid (SEO).  Met deze post kun je je eigen mening onderstrepen of juist een tegenovergestelde mening hebben. Ook kun je een startpagina maken omtrent een topic.
 • Interlink je oude blogs
  Neem extra tijd om oude blogs met elkaar te linken. Dit is extreem goed voor je SEO. Probeer wel de juiste key-words in oude blogs te vinden en gerelateerde blogs te linken met elkaar.
 • Maak een editorial kalender
  Je moet ook nadenken over het aantal keer dat je een blog wilt schrijven. Als je dit weet (1 keer in de week, 5 keer in de week), zul je acties om tot een blog te komen moeten inplannen in je agenda. Maak van jezelf een redactie! Probeer van te voren een idee met 2 of 3 regels op te schrijven. Hierdoor zal de blog uiteindelijk in je hoofd verder uitgroeien tot de uiteindelijke blog die je kunt schrijven
 • Maak een list blog
  Een blog zoals deze. Top 10 lijstjes worden veel gedeeld.Ook worden deze sneller aangeklikt in de zoekresultaten
 • Maak een Sneeze page
  Als je al langere tijd een blog hebt, is het voor veel bezoekers niet meer duidelijk hoe je blog in elkaar zit. Veel blogs die je ooit hebt geschreven kunnen nog erg waardevol zijn. Ik heb dit bijvoorbeeld in een dossier geplaatst: Dossier SEO of Dossier Intranet


gerelateerde blogs met thumbnail