Ik Twitter, dus ik besta

Ik ben toch al een tijdje bezig met Twitter. In het begin vond ik het maar niets, er gebeurde weinig, wie zou ik moeten volgen, wie vindt het interessant om mij te volgen? Verwarring alom. Tegenwoordig gebruik ik Twitter om informatie te delen met anderen en vice versa. Voor wat, hoort wat. Op het moment dat je ook daadwerkelijk iets terugkrijgt, ga je dit medium pas waarderen. Voor mij betekende dat mijn zoektocht naar trends, informatie over Social Media, Internet en intranet vaak maar 1 Tweet van mij verwijderd was; de informatie kwam naar mij toe in plaats van andersom.

Zakelijker

Met de komst van mijn blog Siggy Volgt 3 jaar geleden ben ik Twitter anders gaan gebruiken. Meer zakelijk. In principe tweet ik niet meer over persoonlijke zaken. Daarnaast merk ik dat door mijn blog het aantal volgers enorm is gestegen. Deze volgers verwachten ook dat de Tweets van zakelijke aard zijn met af en toe een persoonlijke twist. Ga ik deze grens over, dan word ik vanzelf gecorrigeerd.

TwitterFeed

Elke keer dat ik een blog schrijf, wordt deze ook automatisch getweet via TwitterFeed. Hierdoor wordt mijn Twitter-account functioneel gelijk aan een RSS-feed.

Tweet Random

Ook merk ik dat veel volgers behoefte hebben aan het lezen van oudere posts van mijn blog. Deze blogposts hebben ze vaak nog niet gelezen (nog geen volger of toevallig de Tweet van een nieuwe blog gemist). Via Tweet Random heb ik ingesteld dat 1 van de 100 laatste blogs opnieuw wordt ge-tweet. Deze informatie haalt Tweet Random uit mijn RSS-feed. Dit heeft mij tot 50% meer bezoekers opgeleverd. Wat mij betreft een must voor elke serieuze blog. In het begin werd 6 keer per dag een oude post getweet; hier kreeg ik enkele negatieve reacties over. Nu staat de interval op 2 keer per dag.

Interessante posts

Natuurlijk doe ik ook wat anderen veel doen: als je een interessante post tegenkomt op je laptop of op je iPad, dan wil je dat delen met je volgers. Hier probeer ik wel erg serieus mee om te gaan. Welke informatie vind ik en mijn volgers interessant? Ook heb ik Twitter-lijsten aangemaakt van personen die ik zelf volg. Als hier een interessante tweet voorbij komt, zal ik deze zeker ReTweeten.

UnFollow

Via ManageFlitter probeer ik elke maand mensen die ik volg en weinig tot geen activiteit ontplooien op dit kanaal te verwijderen. Hierdoor blijft de lijst zo clean mogelijk met een zo hoog mogelijke waarde.

Follow

Op mijn blog staat linksonderaan het tool TwitterCounter. Leuk om te zien wie op je website is geweest. Nog interessanter is dat je zeer simpel mensen kunt volgen die op je website zijn geweest. In principe doe ik dit elke week. Vaak volgen deze mensen je weer terug. Deze groep mensen is namelijk al geïnteresseerd in je blog en kun je op een vrij gemakkelijke manier als volger aan je binden. Eerlijk is eerlijk: vaak volg ik alleen die personen die zelf meer dan 100 volgers hebben...


gerelateerde blogs met thumbnail