Google Analytics Premium

Google heeft een nieuwe manier gevonden om geld te verdienen. Google Analytics is op dit moment 1 van de bekendste gratis webstatistiek-produt dat in de wereld wordt gebruikt. Vele kleine en grote websites gebruiken de statistieken van Google Analytics. Toch zijn de grote klanten niet helemaal tevreden met de mogelijkheden die Google Analytics biedt en stappen over naar bijvoorbeeld Omniture.

Google Analytics Premium

Nu is ook een uitgebreidere variant beschikbaar. Nu nog in de USA, Canada en UK, maar waarschijnlijk binnenkort ook in Nederland beschikbaar. Dat deze versie niet gratis is, zal duidelijk zijn. De geruchten gaan dat dit product 150k dollar per jaar zal kosten (zie blog Stephen Arnold). Dat is duur!! Als je het vergelijkt met het vlaggenschip Omniture (iets meer dan 100K) scheelt dat bijna 50%. Duidelijk voor de groten der aarden bedoelt.

Maar wat krijg je er dan voor?
 • Extra rekenkracht
  meer data, meer variabelen, meer rapportages
 • Geavanceerdere analyses
  erg handig om de conversie te verbeteren
 • 24/7 support
  Dat mag je wel verwachten van deze prijs!
 • Garanties
  SLA en zo
Als je meer wilt weten, kun je ook de factsheet van Google Analytics Premium downloaden.

Op het eerste gezicht is voor mij de meerwaarde niet duidelijk. Logischerwijs dat je voor dit bedrag iemand van Google laat komen om het een en ander uit te leggen, zodat je de business case voor deze aankoop kunt maken. Je wilt tenslotte de 150K weer terug verdienen!

Meer info


gerelateerde blogs met thumbnail

Het zal ons inderdaad ook benieuwen wat er daadwerkelijk mogelijk is met deze Analytics premium. Er zullen nog flinke stappen gezet moeten worden om 100% betrouwbare web analytics te kunnen garanderen.

Astrid