FourSquare desillusie

Twee jaar geleden had ik voor het eerst gehoord van FourSquare. Toen was het niet interessant genoeg; alleen in onze hoofdstad waren plaatsen geregistreerd. Een half jaar later ben ik wel op de FourSquare-trein gestapt. Het potentieel zag ik wel. Leuk om te weten of je vrienden in de buurt zijn en handige tips ontvangen als je inchecked in een onbekende plaats. Ook het competitie-element was aanlokkelijk; je wilt tenslotte meer punten halen dan anderen en graag de Mayor zijn van een Venue.

Competitie

Het competitie-element van FourSquare is bij mij de laatste paar maanden vervaagd, waardoor de drive om in te checken ook minder werd. En als ik bij een nieuwe plaats kwam was de meerwaarde van het inchecken laag: geen tips. Ook vrienden laten het nu afweten. "Met Google+ en Facebook weet je toch ook waar iemand is!". En dat is waar. FourSquare is wat mij betreft ingehaald door andere sociale netwerken en zal het niet gaan redden. Het voegt te weinig toe.

Met als resultaat: ik heb zojuist de FourSquare-app van mijn telefoon verwijderd.


gerelateerde blogs met thumbnail