Evri voor iPad

Is Evri hetzelfde als Zite of Flipboard. In essentie wel. Je krijg namelijk een gepersonaliseerd aanbod van nieuws over de onderwerpen die interessant vindt. Hoe vaker je het gebruikt, hoe beter de informatie toegespitst zal zijn. Ideaal!

Ik heb Evri vorige week ge├»nstalleerd op mijn iPad. De interface is prettig. Ook is de koppeling met nieuws uit Facebook en van je Twitter-volgers interessant. Ook kun je op verschillende manieren zoeken op categorie├źn. Jammer hierbij is dat het nieuws vaak gericht is op de Amerikaanse markt, waardoor het aangeboden nieuws niet altijd interessant is. Evri is ook beschikbaar als 'normale website', maar de iPad versie heeft mijn voorkeur.Evri wordt ook beschouwd als een semantisch 'content discovery experience'. Deze ervaring kan ik wel onderschrijven.Waar ik nog een minder goed gevoel aan ver hou, is de relevantie van artikelen aan mijn wensen. Bij Zite en Flipboard wordt dit veel sneller duidelijk. Ik heb het idee dat de relevantie wel aanwezig is, maar minder duidelijk. Voordeel hiervan is dat je scope iets wordt verbreed; je zult eerder artikelen lezen, die je normaliter niet voorbij zou zien komen.

Al met al een prettige app, die ik zeker regelmatig ga gebruiken.


gerelateerde blogs met thumbnail