Top: Track Your 3G

Ik had geen id hoeveel MB ik per maand gebruik op mijn mobiele telefoon. Twee jaar geleden een abonnement afgesloten voor 10 euro per maand extra. Toen had ik de beschikking over 25Mb per maand; daarna werd mijn snelheid gereduceerd. Helemaal niet erg, want ik gebruikte mijn mobile eigenlijk alleen maar om mijn mail te lezen. Meestal kreeg ik eind van de maand een melding dat mijn "Fair Used" op was en dat mijn snelheid werd verlaagd.

In 2 jaar tijd is er veel veranderd. Ik gebruik mijn mobiel voor het weer (ook buienalarm is een favoriet), FourSquare, WhatsApp, sinds kort Forecast (ideaal in combinatie met FourSquare), natuurlijk HootSuite, Facebook, etc. Zoals je merkt heb ik een 'Droid phone.

Track Your 3G

Ik wilde wel eens weten welke app hoeveel MB gebruikt. Via Track Your 3G kun je inzicht krijgen in je online verbruik. Ideaal. Na 1 dag werd me duidelijk dat de 25MB limiet die 2 jaar gold, al lang niet meer geld. In 1 dag had ik al bijna 20Mb verbruikt (oeps); blijkbaar heeft KPN de Fair Used Policy aardig opgerekt, zonder dat ik dit wist. Nog steeds krijg ik ergens eind van de maand een Fair Used Policy waarschuwing. Gelukkig maar...

Deze app kan nog meer. Het waarschuwt wanneer je over je limiet gaat en geeft aan hoeveel Mb je per dag nog over hebt. Ook kun je de kosten instellen, zodat je weet hoeveel je per maand extra moet betalen als je over je limiet heen gaat (hangt af van het type abonnement).


gerelateerde blogs met thumbnail

Deze app doet dat ook maar comprimeert je dataverkeer ook nog eens waardoor je meer kunt voor het zelfde geld. Werkt bij mij op de iPad en scheelt 1/3 data.
gr. Ed

Deze dus :P
http://www.onavo.com/

gr. Ed