Top: If This Then That (IFTTT)

Een populair wordende dienst op Internet is IFTTT (If This Then That). Met het groeiend aantal sociale netwerken, online media (zoals YouTube), etc. wil je je als gebruiker deze informatiestromen met elkaar verbinden. Simpel gezegd: als er iets gebeurt op jouw kanaal X, wil je dat er ook iets gebeurt op kanaal Y. Voorheen was dit allemaal zeer technisch, maar IFTTT heeft deze mogelijkheid ook naar de gemiddelde gebruiker gebracht.

Voorbeelden

Een paar voorbeelden maakt het allemaal een stuk duidelijker:
 • Ik wil een Tweet hebben als ik via FourSquare een foto upload
 • Als ik een nieuwe volger heb op Twitter, wil ik deze automatisch bedanken
 • Als mijn Facebook profiel verandert, wil ik dit via Twitter aan iedereen laten weten
 • Als het gaat sneeuwen, wil ik sms krijgen
 • Als een nieuw item in een RSS wordt toegevoegd, wil ik hier een mail over hebben

30+ kanalen

Zo zijn er op dit moment bijna 35 kanalen, die je aan elkaar kunt knopen. Wel zul je IFTTT eerst toestemming moeten geven om gebruik te maken van jouw persoonlijk kanaal. Enkele kanalen zijn:
 • YouTube
 • GMail
 • FourSquare
 • Flickr
 • Facebook
 • Twitter
 • Weer
 • Telefoon
Ik verwacht dat het aantal kanalen enorm zal uitbreiden. IFTTT zorgt er onder water voor dat de juiste API's worden aangeroepen en maakt het online leven een stuk gemakkelijker. Natuurlijk kun je dit ook goed gebruiken als bedrijf; de kosten om kanalen aan elkaar te knopen kun je dan laten vervallen.

Top!


gerelateerde blogs met thumbnail