Hypnose leren

Ongeveer 9 maanden geleden heb ik een workshop gevolgd, waarbij je in 1 dag eert hypnotiseren. Op de normale manier, maar ook op de zeer snelle manier. En dan bedoel ik binnen 20 seconden. De gehele dag ben je bezig om de beginselen van hypnose te leren en op de andere cursisten toe te passen. Logischerwijs dat je ongeveer 5-10 keer zelf onder hypnose gaat en dus ook 5-10 keer anderen leert hypnotiseren. Daarna gaf je de persoon een goed gevoel mee. Niet meer en niet minder.

Hypnose vs. NLP

Waarom vind ik dit zo interessant?

Hypnose is namelijk een toestand waar je dagelijks meerdere keren in zit. Dingen die je vaak doet, doe je dan ook in hypnotische toestand. Zo ook het Internet bezoeken. Ook hier doe je dingen op de automatische piloot en word je geleid door input van het scherm. Nu wil ik niet zeggen dat het mogelijk is om via een website iemand te hypnotiseren. Integendeel. Wat mij wel duidelijk is geworden, zijn de processen die mensen ondergaan, gelijkenissen vertonen bij het surfen op het web en in het 'echte leven'. Ook NLP (lees deze interessante blog over NLP) is hier een groot onderdeel van. Persuasieve websites zijn ook hierop gebaseerd.

Ook na de workshop heb ik regelmatig vrienden gehypnotiseerd. Vrij onschuldig allemaal. Wel kwam iedereen met 'een fantastisch gevoel' uit de trance. Ook was iedereen verrast door de hypnose zelf; het is namelijk heel anders dan je op TV ziet. Hypnose is namelijk niet eng en als je het eenmaal hebt meegemaakt erg herkenbaar.

Nu heb ik hierover ook een e-boek geschreven, waarbij je zelf de beginselen van hypnose kunt leren. En dan bedoel ik ook de snelle inducties. Dit e-boek kun je voor een vriendenprijs van 12 euro downloaden op: Hypnose leren boek.


gerelateerde blogs met thumbnail