Google Drive

Zoals gisteren is bekend gemaakt, komt Google met een cloud-achtige hardeschijf. Natuurlijk bestond deze variant al als Google Docs, maar Google Docs mist de mogelijkheden van een normale harde schijf (zoals de verkenner); belangrijk hierbij is dat alles ook netjes wordt gesynchroniseerd. Deze oplossing lijkt ook veel op Dropbox en zal Dropbox grootste concurrent worden. Niet ondenkbaar dat Dropbox over 2 jaar niet meer bestaat of is overgenomen door Google.

Strategie

De strategie van Google is helder. Het aanbieden van zoekresultaten is niet meer afdoenden; ook het aanbieden van een Social Netwerk tool (Google+) is niet genoeg. Google wil de gebruiker alle tools kunnen aanbieden die nodig zijn om online te kunnen werken. Google+ is hier onderdeel van, net zoals deze online harde schijf.

Wanneer beschikbaar?

Verwacht wordt dat in enkele dagen deze functionaliteit beschikbaar komt. Gesproken wordt over dat de eerste Gigabyte gratis is, daarna kost het 5 dollar per jaar om 20GB extra te hebben. Bijna gratis! Kan ik eindelijk al mijn foto's voordelig online bewaren....


gerelateerde blogs met thumbnail

Waar is dit bekend gemaakt? Bron? Volgens mij bedoel je het artikel op TechCrunch.. van 3 dagen terug.

Verder is er niks bekend over wanneer het beschikbaar komt, 'binnen enkele dagen' is gewoon een willekeurige gok van je.

Je foto's kon je allang voordelig online bewaren, dit kan via Picasa.

Sorry, maar ik vind dit echt een waardeloos artikel.

gravatar

Ik heb meerdere berichtgevingen gelezen (nationaal en internationaal) over Google Drive, zoals op WinMagPro en DazeInfo

Allemaal speculatie op basis van een presentatie van een werknemer, waarbij hij z'n presentatie openende vanuit Google Drive.

gravatar

@Thomas Ik denk dat je gelijk gaat krijgen!

Ik heb nog niets officieels gehoord. Iedereen is elkaar aan het na-papegaaien.

Wel interesant, er staat (en dat is niet om jouw artikel af te kraken)

"Gesproken wordt over dat de eerste Gigabyte gratis is, daarna kost het 5 dollar per jaar om 20GB extra te hebben.".

Dit is echter zo bij het huidige Google Docs, maar als je logisch nadenkt, moet dit bij Google Drive hoger gaan liggen, om te concurreren met diensten zoals Dropbox.