DNS gehannes

Sinds mei heb ik een gratis cursus online staan over Internet Marketing. Via http://les.internet-marketing-cursus.nl/ kon je deze cursus aanvragen en volgen. Elke drie dagen krijg je dan de nieuwe cursus toegestuurd, zodat je na 10 lessen (=30 dagen) 'alles' weet over Internet Marketing. Sinds vorige week begon het gehannes: de DNS werd niet meer door iedereen gevonden. Met andere woorden: http://les.internet-marketing-cursus.nl/ was plotseling niet meer (door iedereen) benaderbaar! Nogal onhandig als je een online cursus hebt.

DNS

Nu weet ik wel het een ander over DNS-en. Het kan 24 uur duren, voordat een aanpassing is doorgevoerd (wereldwijd). Via wat tools uitgezocht of de DNS nog bekend was. Google kende hem, thuis via UPC kon ik het domein ook gewoon benaderen. Via mijn telefoon weer niet (KPN). Een tweet eruit gegooid of mensen konden aangeven of ze de URL konden benaderen. Veel van hen gaven aan dat dit niet meer mogelijk was.

Dan maar opnieuw instellen. Via mijn hosting provider heb ik deze DNS opnieuw ingesteld en gewacht. Zonder resultaat. Dit heb ik nu twee keer gedaan, wederom zonder resultaat.

Het probleem: de DNS is bij de ene provider wel bekend en bij de andere niet.

Welke knappe kop weet hoe ik dit weer kan rechtzetten??


gerelateerde blogs met thumbnail

Hier kunnen verschillende redenen voor zijn.
Je kunt niet genoeg nameservers hebben ingevoerd (het beste is om er minimaal drie te gebruiken).
Je kunt een brakke DNS-server hebben, dan is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe host.
Je kunt verkeerde A-records hebben ingevoerd.

Met deze informatie kan ik niet bepalen wat het probleem is.
Gaat het om permanent niet beschikbaar zijn of klapperen(dan weer wel, dan weer geen toegang) van de DNS-server ?

gravatar

Het lijkt er op dat mijn ISP nu problemen heeft met CNAME-records.