De uitdaging van 2011

Alles verandert zo snel, dat het voor Internet Managers (of hoe heten ze nu: Webmanagers, Social Media manager?) bijna niet meer mogelijk is om op de oude manier te werken. Binnen een jaar loop je dan namelijk gigantisch achter. Het opstellen van een strategie is ook een stuk uitdagender geworden, aangezien de snelheid van nieuwe ontwikkelingen je al snel achterhaalt. Hoe je dit kunt voorkomen is de nieuwe uitdaging voor Internet Managers.

Social Media

Een paar problemen waar ze tegenaan lopen is het bewijzen van de waarde van Social Media. Vaak gaat dit gepaard met te weinig tijd en resources, waardoor het effect van Social Media te nihil is om een RvB te overtuigen. Een leuke spagaat. Toch is Social Media niet meer weg te denken in de strategie van een bedrijf.

Ook de mobiele markt is het laatste jaar geƫxplodeerd. Had je dat vorig jaar kunnen voorzien? Jawel. Had je daar budget voor gekregen? Nope! Het is lastig om budget te krijgen voor iets wat pas over een jaar zich heeft bewezen.

RvB

De RvB durft geen geld weg te gooien in een bodemloze put. Wordt het dan niet eens tijd dat de RvB ook 'begrijpt' waar onze wereld naar toe gaat. Dat de ontwikkelingen steeds sneller gaan en het durven investeren in deze nieuwe ontwikkelingen een must is voor je bedrijf om te overleven. Hoeveel mensen begrijpen de Singulariteit en de gevolgen hiervan? Laat ze de film Transendent Man van Kurzweil zien!

De mobiele markt ontwikkelt zich enorm snel. Er zijn nog genoeg bedrijven die nog geen rekening houden met hun website voor de mobiele gebruiker. Hiervoor hebben ze nog niet eens de tijd gehad. En dan ook nog de Apps die je moet hebben voor de iPhone, iPad en natuurlijk Android. Hoeveel grote bedrijven spelen hierop in?

Bedrijven hebben last van een enorme leercurve. Vaak hobbelen ze maar door, zonder na te denken over de strategie. Neem een stap terug en bedenk op welke manier je de markt strategisch wilt aanvliegen?

Lees ook: The Six BIG Challenges For Web Managers in 2011


gerelateerde blogs met thumbnail