Anoniem drugs bestellen via Tor

Op BNN werd deze week het programma Spuiten en Slikken uitgezonden, waarbij uitgebreid werd ingegaan op de mogelijkheid om online drugs te bestellen. Deze drugs worden dan na enkele dagen verstuurd via de post via een gewone envelop. Geen haan die er naar kraait.

Tor

Wat ik zelf opmerkelijker vond, was de manier waarop deze website zich in de markt heeft gezet. Via een vreemde URL ga je anoniem online. Het is dus niet duidelijk wie jij bent. Nog beter: het is ook onduidelijk waar de website zich bevindt. Dit is normaliter vrij gemakkelijk te achterhalen, maar via de techniek van Tor (The Onion Router network) is het voor beide kanten onduidelijk met wie zaken gedaan wordt. Het is dan ook bijna onmogelijk voor justitie om te kunnen volgen wat er precies aan communicatie gebeurt.

Niet traceerbaar

Ik had zelf nog nooit van dit type netwerk gehoord, maar na een kwartier spitten op het Internet, kom je er achter dat ook het leger, de pers, activisten, etc. gebruik maakt van deze technologie. Met een reden: niet traceerbaar zijn en het onmogelijk te maken om te achterhalen wat de communicatie inhoudt tussen 2 partijen. Wow! Het schijnt dat kinderporno-bendes (Robert M.) en bijv. Wikileaks deze technologie ook hebben gebruikt.

Zoals bij vele encryptiemethoden kent ook Tor enkele zwakke punten. Op de website staat een waarschuwing dat alleen Tor gebruiken niet genoeg beveiliging geeft voor sommige doeleinden en dat de gebruiker zelf ook op enkele dingen moet letten zoals het negeren van browser plug-ins en cookies.

Afluisteren bijna onmogelijk

Het is bijna onmogelijk om Tor-verkeer af te luisteren. De techniek zit als een 'ui' in elkaar (vandaar The Onion Router network); elke server schilt een stuk van de ui af en geeft alleen zijn adres en het adres van de volgende server aan.

Toch is in augustus 2007 spectaculair aangetoond door de Zweedse beveiligingsconsultant Dan Egerstad dat afluisteren wel mogelijk was. Hij wist honderden gebruikersnamen en wachtwoorden van diplomatieke diensten van ambassades te achterhalen. Na het publiceren van 100 van deze logins werd Dan Egerstad gearresteerd door de Zweedse politiedienst. Tja...

Lees meer op Tor Project.


gerelateerde blogs met thumbnail
gravatar

Aanvulling: Een paar dagen later is deze blog geindexeerd door Google en wordt duidelijk dat veel mensen zoeken naar deze mogelijkheid. Gisteren meer dan 20 bezoekers gehad die op zoek waren naar dit onderwerp!

Je kunt ook gemakkelijk kopen op 70sxv@notsharingmy.info. Stuur een mail en je krijgt gelijk een mail terug. Levering vanuit Nederland en Belgie en betrouwbaar! Dit is dus handel zonder smerige zooi, ontwormingsmiddel, wat je tegenwoordig veel vindt. (ps: dit is geen spamemail zoals het doet vermoeden)

heroine is zeker te bestellen hier en je kan er geweldige ervaringen mee beleven is iets dat zeker is.ook is het belangrijk om gezond te blijven eten erbij en voor all hygiƫne te zorgen.