Photoshop.com review

In juni heb ik een review geschreven over Pixlr, een online PhotoShop editor die er verbluffend uitziet als de originele PhotoShop. Handig als je snel een foto wilt aanpassen en niet de beschikking hebt over PhotoShop. Nu heeft PhotoShop zelf ook een online variant.

PhotoShop.com

Via PhotoShop.com kun je na aanmelding toegang krijgen tot PhotoShop Express, het kleinere broertje van PhotoShop. Het eerste dat opvalt is de waarschuwing dat alleen JPG-bestanden zijn toegestaan. Huh. Daarnaast valt de funtionaliteit van PPhotoShop in het niet ten opzicht van Pixlr. Het is inderdaad beter dan MS Paint, maar voegt -wat mij betreft- niet zo heel erg veel toe. Ik zal dan ook Pixlr blijven gebruiken als Image Editing tool.

NB: Wel handig kan de PhotoShop-app zijn voor de Android en iPhone (of iPad) waarop meestal kleinere aanpassingen benodigd zijn.


gerelateerde blogs met thumbnail

Ik heb het even geprobeerd, maar was geen fan. Online foto's editen werkt toch te traag.

De beste open sourcevarianten die ik tegenkwam zijn The Gimp en Paint.net, maar uiteindelijk betaal ik toch liever wat geld voor Photoshop Elements. Versie 4.0 kocht ik voor 15 euro op Marktplaats en dat werkt geweldig.