De klas van 2015

Hoe de klas van 2015 er uit komt te zien is natuurlijk lastig om in te schatten. Ik merk al aan mijn eigen dochter van bijna 15 dat er enorm veel veranderd is sinds ik op de middelbare school heb gezeten. Laat staan hoe dit over 4 jaar is. Veel technologische ontwikkelingen kun je natuurlijk abstraheren. En dan wordt duidelijk dat de mobiele telefoon alleen maar belangrijker gaat worden. Ook in de klas van 2015. Als leerkracht zul je je hierop moeten voorbereiden.

Toch merk ik dat scholen hier nog erg achterlopen op deze nieuwe ontwikkelingen. Vooral basisscholen lijken deze ontwikkelingen nauwelijks te volgen. Op de middelbare school zie je wel 'de wil', maar niet de kunde om de leerlingen te kunnen volgen. Het lijkt wel alsof de leerkracht achter de leerling aanloopt en niet het maximale uit de nieuwe communicatiemiddelen haalt. Simpelweg omdat de gemiddelde leerkracht de nieuwe technologieën niet omarmt.

De vooruitgang gaat te snel

l'Histoire se répète. De geschiedenis lijkt zich te herhalen. Overal om ons zie je bedrijven afhaken, terwijl de technologische vooruitgang en de sociale consequenties alleen maar sneller gaan. Hoe kun je dit fenomeen als bedrijf omdraaien? Gebruik de jeugd!

De jeugd van tegenwoordig verwacht en eist dezelfde communicatiemiddelen op school. Als een school deze aanpak goed neerzet, kan de kwaliteit van het lesgeven verbeterd worden. En versneld. "In minder tijd meer leren".

Het volgende filmpje gaat over de klas van 2015, maar richt zich meer op de Social Media dan op de inhoud. Wel jammer. Als je iets verder doordenkt, dan zullen deze ontwikkelingen zich ook verder moeten ontwikkelen in het klaslokaal. Education 2.0 of tegen die tijd Social Education zal de norm zijn.Deze film komt van Mr. Youth. Lees ook hun Whitepaper: Consumer 2.0: Five Rules to Engaging a New Breed of Consumer


gerelateerde blogs met thumbnail