Workimprovers

Een tijd geleden heb ik met de oprichtster Wendy Geurkink van Smile gesproken over een nieuw initiatief: WorkImprovers.nl. Workimprovers.nl is een co-creatieplatform voor verbetermanagement. Dit betekent dat je samen gaat werken aan betere organisatie, zodat je nog beter je werk kunt doen Workimprovers.nl biedt kennis, ervaring en praktische tips voor en door mensen die zichzelf en hun organisatie(s) doeltreffender en prettiger willen laten werken.

Gratis

Dat klinkt heftig. Wat ik belangrijk vind aan deze ontwikkeling, is dat ik ook daadwerkelijk in mijn omgeving merk dat mensen anders met elkaar om gaan. Binnen je organisatie, maar ook zeker met relaties buiten je organisatie. Meer samen doen, elkaar vertrouwen, transparant en eerlijk zijn de sleutelwoorden die bij mij het eerst omhoog komen. Misschien wel dingen gratis weggeven, zonder meteen iets er voor terug te vragen.

Over dit laatste aspect heb ik een blog geschreven die op WorkImprovers is geplaatst: Gratis kennisdelen is Society 3.0.

In september organiseren ze een inspriatiedag met allerlei sprekers over dit onderwerp. Ik zal hier zeker van de partij zijn, hopelijk ook als spreker (bij deze nodig ik mezelf uit). Dit soort initiatieven geven mij duidelijk aan hoe de samenleving (en dus ook de organisatie) gaat veranderen en de medewerker (of ZZP-er) ook.


gerelateerde blogs met thumbnail