Vakantie in Amerika

Gisterenavond, na bijna 3 weken met mijn gezin vakantie aan de westkust van de USA vakantie te hebben gehad, weer teruggekomen. Een rondreis door Californië, Utah, Nevada en Arizona. Een fantastische reis door oa. de Nationale Parken, San Francisco, Los Angeles, San Diego, Scottsdale en Las Vegas. Bijna elke dag een paar uur (of soms meer) naar de volgende hotel.
Nu schrijf ik met een kleine jetlag deze blog. Vroeger zei ik altijd dat we in Nederland ongeveer 10 jaar achter liepen met ontwikkelingen. Met fastfood-restaurants, supermalls, het dikker worden, etc. Nu denk ik dat deze periode veel korter is geworden. Opvallend was de enorme aandacht in de USA voor 4G netwerken. Dit wordt nu echt gehyped. Het nog sneller maken van onze telefoon zal onze manier van samenwerken, sociaal omgaan met elkaar en zaken regelen nog meer doen veranderen.

iPad

Ik heb al meerdere keren vakantie gevierd in de Verenigde Staten, maar dit was de eerste keer dat ik ook daadwerkelijk technische hulp- en communicatiemiddelen heb meegenomen: mijn smartphone (Android of 'Droid zoals ze in de USA zeggen) en mijn iPad.

In elk restaurant, benzinestation, hotel, etc. hebben ze in de USA gratis WiFi. Hierdoor heeft de iPad en SmartPhone eigenlijk geen eigen Internet-verbinding meer nodig.

De iPad was enorm handig om bijvoorbeeld een restaurant in de buurt te vinden. Via Yelp is dir prima te doen. In Amerika zijn veel meer mensen bezig om de gegevens van bijvoorbeeld restaurants te vullen. Hierdoor kun je veel beter een restaurant vinden. In Nederland heb je mazzel als een restaurant een review heeft gehad. In de USA zijn er minstens 10 per restaurant te vinden. Toch wel handig die 'Wisdom of the crowd'.

Ook het voorbereiden van de volgende dag ging prima via de iPad.

SmartPhone

Mijn smartphone heb ik vooral ingezet als navigatiemiddel. Ik had voor 4 dollar CoPilot Live USA aangeschaft en hiermee reden we zonder problemen naar de volgende bestemming. Het mooie aan deze App is dat de kaart op de telefoon staat en dus geen Internet-verbinding nodig is. Jammer was wel dat 3 dagen voor het einde van de vakantie de kaarten plotsklaps verdwenen waren en ik ze met geen mogelijkheid meer op kreeg. Via Google Navigation heb ik de laatste dagen rondgereden. Even Internet aanzetten om de route op te halen. Vergeet niet om Internet uit te zetten. Daarna kon je -als je tenminste op de route bleef- gemakkelijk met Google Navigation de weg vinden.


gerelateerde blogs met thumbnail