Internet Marketing leugens

Internet Marketeers zijn goed in leugens vertellen (zo niet alle Marketeers). Ook jij zult herhaaldelijk met deze leugens te maken hebben gehad. Vaak zijn dit leugens zodat ze hun product nog beter kunnen verkopen. Ik zal een paar bekende leugens doornemen.

Je kunt er zelfs een top 5 van maken:

Ik heb X euro verdiend met dit product/deze methode
Hoe vaak ben je deze wel niet tegengekomen. Iemand die verteld dat 'ie ongelooflijk veel geld heeft verdiend op en via het web. Vaak gebruiken ze ook vreemde getallen (6.984,34 euro), zodat dit geloofwaardiger overkomt. Het vreemde is dat deze persoon er bijna niets voor heeft gedaan en bijna alles vanzelf verloopt. Nog beter: iedereen kan dit leren en erg rijk worden. Ergens gaat het dan toch mis in deze redenatie!

Meestal kun je het product kopen met een bedrag dat eindigt op een 7 (doe ik trouwens ook met mijn e-boeken); dit is psychologisch de beste prijs. Vaak zijn ze belachelijk afgeprijsd van bijv. 1997 dollar naar 47 dollar.

Natuurlijk zijn er mensen die er rijk van geworden zijn of online hun brood kunnen verdienen. Dit zijn er echter erg weinig.

De meeste hebben de afbeeldingen "ge-photoshopt", hebben er niet in ge├»nvesteerd of zijn onderdeel geworden van een online piramidespel. Anderen hebben een klein beetje verdiend en overdrijven hun inkomsten; natuurlijk met als doel dat je het product (dat waarschijnlijk van iemand anders is en hij geld verdiend als affiliate) gaat kopen. MLM kun je het ook noemen.

Deze geheime methode levert je ongelooflijk veel traffic op
SEO is al zo uitgekauwd (lees ook SEO is saai geworden), dat er geen nieuwe manieren zijn om snel traffic te genereren. Vijf tot tien jaar geleden was dit anders; toen was SEO nog een 'aparte wetenschap' en heeft vooral Web 2.0 (of Social Media) veel nieuwe mogelijkheden opgeleverd. Nu kun je dit echt schudden. Vaak is de geheime methode al verouderd.

Dit is zo gemakkelijk. In een paar kliks word je steenrijk
Ondertussen heb je door dat dit statement ook geen hout snijdt. Er zijn gemakkelijke methodes om rijk te worden. Hiervoor zul je kei- en keihard voor moeten werken en misschien zelfs investeren. Zonder eigen product zul je nooit steenrijk worden.

Met dit webinar zul je alles te weten komen over Y
Vergeet het maar. Er zijn weinig mensen die al hun kennis weggeven en er niets voor in de plaats terug verwachten. Vaak zijn dit soort webinars een lokkertje voor een bepaald product dat ze willen verkopen.

Dit product (e-boek/rapport) kost normaal XXXX euro. Nu gratis.
Ook weer een internet marketing leugen. Alsof iemand iets weggeeft dat meer dan 1000 euro kost? Het is het opzadelen van een wederkerigheid-gevoel. Je moet het gevoel krijgen dat je iets terug moet doen. Je hebt tenslotte een kado gekregen. Soms heeft dit product ook wel zijn waarde, maar accepteer dit gewoon als gratis gift.

Vaak moet je dan ook inschrijven met je mailadres. Door iets gratis weg te geven en een mailadres hiervoor terug te ontvangen, hopen ze dat je later hun eigen product gaat kopen.

Eigen inzichten

Ik heb zelf ook producten (lees e-boeken) die ik verkoop. Hiervan word je echt niet rijk, integendeel. Het is hard werken voor het geld dat je hiervoor krijgt. Nu vind ik dat ook niet echt het belangrijkste uitgangspunt. Veel belangrijker voor mij is het vergroten van mijn netwerk en het effect van mijn blog en e-boeken op de langere termijn.


gerelateerde blogs met thumbnail

Of zoals iemand met laatst vertelde 'Als je niet voor een product hoeft te betalen, dan ben je het product'

Ik snap niet dat er mensen zijn die in deze producten geloven. Zelfs toen ik er nog niets van afwist wist ik al dat het onzin was. Gewoon de manier waarom ze hun product verkopen s zo ongeloofwaardig.