Google+

Vorige week gelanceerd en nu al 1 van de 'hotste topics' op het Internet: Google+. Eerlijkheid biedt mij te zeggen dat ik zelf (nog) geen Google+ account heb en ook nog niets kan zeggen over Google+ zelf. Toch lees ik er veel over en zie alvast de plus-punten van dit nieuwe Sociale Netwerk. De belangrijkste hierbij zijn waarschijnlijk de cirkels. Hiermee kun je aparte groepen definiƫren, waaraan je verschillende berichten, foto's en video's kunt delen. Dit lijkt mij een enorme verbetering.

Vergelijk met Google Wave

Ook de buzz om Google+ is al een stuk beter dan anderhalf jaar geleden bij Google Wave. Groot nadeel lijkt mij dat er nog te weinig mensen meedoen en er dus nog weinig te beleven valt. Je zult toch vrienden moeten hebben om je informatie te kunnen delen.

Google+ zit tussen Twitter en Facebook in. Waar Facebook een gesloten social network is (beide personen moeten toestemming geven), is Twitter geheel open (iemand kan een persoon volgen zonder toestemming). Het wordt erg belangrijk om zo snel mogelijk zo veel mogelijk personen dagelijks op Google+ te krijgen. Als Google hierin succesvol wordt, is het mogelijk om de hegemonie van Facebook te ondermijnen.

Gelukkig zijn er al prima presentaties gemaakt over de functionaliteit van Google+:


gerelateerde blogs met thumbnail

Maar je kan nog niet eens lid worden toch?? of wel?
snel veel geld verdienen

gravatar

ik ben ondertussen al lid. Als je iemand kent die lid is, kun je vragen om je lid te maken.

Ik ben ook pas lid geworden, ik ben wel vooral geĆÆnteresseerd om te zien of de 'google+ button' ook invloed op rankings gaat hebben computerproblemen