SEO is saai geworden

Ik merk het aan mezelf: SEO heeft mijn interesse verloren. De blogposts die ik lees gaan bijna altijd over dezelfde onderwerpen, er is weinig nieuws onder de zon. Ook wordt SEO nog steeds als 'holy grail' gezien, terwijl goede content, een goed design en een goed ingericht 'persuasieve' website minstens net zo belangrijk is. SEO is goed uitgekauwd en heeft weinig smaak meer.

Boring

Natuurlijk is en blijft SEO belangrijk voor je site. Maar is het ondertussen niet gemeengoed aan het worden? Een standaard waaraan elke website behoort te voldoen? Zal SEO niet langzaamaan uitsterven als de zoekmachines nog beter worden? SEO zal nog een stuk socialer gaan worden (like i.p.v. link), waardoor de klep van de SEO-trucendoos nog verder dicht zal gaan.

Ik wil niets meer horen over Pagerank, keyword density, KEI, bouncerates, H1, hidden text, SEO footers, etc. Ik wil me steeds meer gaan richten op de kwaliteit van de website en de (content)optimalisatie naar de bezoeker. De bezoeker, daar draait het tenslotte om!

SEO is saai geworden....


gerelateerde blogs met thumbnail

De spijker op de kop Erwin.

Ik denk dit ook, maar toch zal linkbuilding (de factor 1 voor Google) en social marketing steeds blijven bestaan,

Ik denk ook dat er steeds werk zal blijven voor SEO'ers, als je het internet bekijkt zijn 10% van de sites die je bezoekt SEO optimised, de andere 90% kunnen nog wat "trukjes" gebruiken,

Het is maar hoe je naar SEO kijkt. Als je het puur technisch bekijkt heb je misschien gelijk, maar voor mij is het veel breder: teksten, conversie, leads genereren, doelgroep analyseren, social media etc. Kortom de perfecte website maken voor jouw bezoekers. SEO als onderdeel van een groter geheel (hoe je dat dan ook noemt).

Bas - Bouwen Website op 31 oktober 2011 om 08:37

Ben het wel eens met de stelling van het artikel, maar ook met Rutger. Denk idd dat hoogwaardige content het belangrijkste is. Wat heb je aan een site waar de bezoekers meteen vanaf bouncen, helemaal niks dus.
Maar ja een website op nr 20 met super goede content levert natuurlijk ook niks op.