Help! We worden weer sociaal...

Combineer elk woord met het woord Social en je hebt een nieuwe trend te pakken. Social Media is natuurlijk de bekendste, maar Social Health, Social Intelligence, Social Quiz, Social Thinking, etc. zijn allemaal 'geboren trends'. Vaak door een marketing-afdeling uitgevonden term. Nou moet ik ook toegeven dat Social Media ook lekkerder klinkt dan Web2.0. Eigenlijk komt het er op neer dat we met behulp van allerlei technische mogelijkheden weer socialer aan het worden zijn. Niet op de manier zoals we kennen uit de jaren '50-'70, maar veel grootser, misschien wat oppervlakkiger en minder 1-op-1. We doen dingen meer als groep!

Sociaal

Op allerlei seminars komt het sociale aspect ook naar boven. Wat kun je nog meer doen met een groep? Op een andere manier TV kijken (samen tweeten over een voetbalwedstrijd of over de zoektocht naar de dader), samenwerken aan een cursus, samen de nieuwste mode bepalen (co-creation), etc. Het is een trend die niet meer te stoppen is. Dit decennium worden wij weer sociaal.

De volgende presentatie geeft nog meer Sociale voorbeelden aan. Het mooiste voorbeeld (nieuw business model) is dat hoe vaker over een product wordt getweet, hoe lager de prijs wordt. Dan heb je het goed begrepen: gebruik de groep om je product te marketen en geef hier iets voor terug. Dit laatste aspect (wederkerigheid) is ook een afgeleide trend van het socialer worden van onze samenleving.


gerelateerde blogs met thumbnail