Gratis cursus is Society 3.0

Hoe mooi zou het zijn als een gemiddelde cursus ook gratis beschikbaar zou zijn voor het grote publiek. In plaats van 400-800 euro per dag te betalen, heen- en terugreis en soms zelfs een overnachting, gewoon lekker thuis in je eigen tijd. Andere cursisten helpen mee om de cursus nog beter te maken. Andere professionals zorgen voor een nog uitgebreidere scala aan onderwerpen en diepgang. In dezelfde gedachtengang als Society 3.0. Dat moet toch kunnen?!

Up-to-date

Het grote voordeel van deze gratis cursussen is een up-to-date kennisplatform, waarmee vele mensen hun eigen waarde omhoog kunnen 'krikken'. Simpel toch? Iedereen wordt er beter van. Wel zal er een ander businessmodel moeten komen om de kwaliteit van deze cursussen hoog te houden. Iemand zal toch financieel moeten bijspringen. Deze kosten hoeven niet echt hoog te zijn. Een kleine sponsor kan dit platform gemakkelijk financiƫren.

WikiScientia

In plaats van Wikipedia en Wikileaks, krijgen we een WikiScientia (scientia is Kennis in het Latijn), waar kennis wordt gedeeld, op elk niveau toegankelijk (da's nog lastig!) is en de kennis gewaarborgd wordt door de echte guru's of specialisten. Waar Wikipedia het moet hebben van informatie, zal de volgende stap moeten zijn: het overdragen van kennis over een bepaald kennisgebied.

Het wordt tijd voor Wikipedia 2.0, oftewel WikiScientia.


gerelateerde blogs met thumbnail