FourSquare gebruiken voor je business

Inderdaad. Ik gebruik zelf ook FourSquare. Ook ik moet nog wennen aan FourSquare. Wat is het nut van inchecken op locaties en zien 'mijn vrienden' ook waar ik ben geweest of ben ik in een lege ruimte aan het FourSquaren? Zo'n anderhalf jaar geleden ben ik begonnen met FourSquare. Ik vond het echt helemaal niets. Alleen in Amsterdam kon je inchecken. De rest van Nederland was nog helemaal leeg.

Meerwaarde

Nu is dit compleet anders. Bijna elke plek waar ik wil inchecken is al geregistreerd in FourSquare. Niet door mij, maar door anderen! Blijkbaar is de noodzakelijke data van Venues nu wel aanwezig om serieus met FourSquare te beginnen. Ook het aantal vrienden dat ik op FourSquare heb, is voldoende om een competitie-element toe te voegen: wie heeft de meeste punten gehaald de afgelopen week?

Ook het aantal tips is enorm gegroeid. Hierdoor kun je, als je in een onbekende stad bent, snel achterhalen waar je moet zijn voor lekker eten of een goed café, waar je een goede trapist kunt drinken. De waarde van FourSquare begint groter te worden.

Ook het bedrijfsleven heeft FourSquare ontdekt. Zo krijg je al aanbiedingen als je voor de zoveelste keer incheckt. Ik heb wel het idee dat het bedrijfsleven hier nog niet het volle potentieel uit FourSquare haalt. Vaak vanwege onbekendheid van dit nieuwe fenomeen. Tijd voor wat info:


Je eigen bedrijf of merk

Het belangrijkste wat je moet doen is het vastleggen van het eigenaarschap van je business. Dit doe je hier: https://foursquare.com/business/. Hierdoor krijg je ook toegang tot de statistieken van FourSquare en kan het 'spel op de wagen'. Het inzicht dat je door deze statistieken krijgt, kun je gebruiken om online marketing toe te passen. Volg iedereen die incheckt (ook op het Twitter-account) en leer van deze top-gebruikers.

Denk na over Specials die je de Mayor kan geven of een FourSquare-gebruiker als deze incheckt (voor de 10e keer). Deze mensen zijn online vaak erg actief en kunnen je bedrijf een goede (of slechte) buzz geven. Tijd dus om deze mensen te 'pamperen'.


gerelateerde blogs met thumbnail

Interessant,ik wist niet dat FourSquare die mogelijkheden had. Leuke tip!