Cloudymero: de nieuwe startpagina.nl

Startpagina.nl bestaat al een eeuwigheid en wordt nog steeds erg veel gebruikt. Ik ben ondertussen afgehaakt en gebruik Startpagina.nl eigenlijk nooit meer. Te veel links en daardoor niet meer overzichtelijk. Met de komst van de hogere resolutie monitors en natuurlijk de iPad wil je een visueel overzicht krijgen over een bepaald onderwerp. Cloudymero heeft dit!

Cloudymero

Andere voorbeelde hiervan zijn Symbaloo en Kadaza. Nu haakt Cloudymero ook in op deze ontwikkeling, maar doet dit net even anders. Wat belangrijker is: veel relevanter.

Hoe werkt Cloudymero?

De kern van Cloudymero is de ‘cloud’. Het pricipe van deze cloud komt voort uit de zogenaamde ‘word cloud’ die op veel websites tegenwoordig te zien zijn als extra navigatie hulpmiddel: Een wolk van woorden, waarbij de meest relevante woorden het grootst worden weergegeven en linken naar het onderwerp wat daarop aansluit.

Bij Cloudymero bestaat elke pagina (elk onderwerp krijgt 1 pagina) uit een ‘cloud’ van logo’s (linkjes). Deze logo’s komen voor in verschillende groottes. Wordt er vaker op een link geklikt, dan wordt het logo groter in de cloud. Daarnaast is de grootte afhankelijk van de waardering van de gebruiker. Vind de gebruiker het linkje relevant, dan kan hij dit aangeven en wordt het logo ook groter in de cloud.

Daarnaast werken we met reviews. Elke ‘webshop’ die op deze site staat vermeld krijgt reviews. Dus voordat je een online aankoop doet, kun je eerst lezen wat er over deze website gezegd wordt!

Verschil met concurrentie

Het verschil met onze concurrenten Symbaloo en Kadaza: Symbaloo werkt met persoonlijke pagina’s die mensen voor zichtzelf samen stellen; Kadaza beperkt zich tot 24 logo’s (linken) per onderwerp. Cloudymero baseert zich toch meer op het concept van Startpagina.nl. Uiteenlopende onderwerpen kunnen neergezet worden door Cloudynero zelf en haar beheerders.

Ook zijn de bekende dochterpagina's aanwezig, die je ook kent op Startpagina.nl.

Tijdsgeest

Ik vind zelf Cloudymero beter passen bij deze tijdsgeest van het vinden van relevante informatie op een visuele manier. Ook de differentiatie op een bepaald onderwerp vind ik prettig. Op de iPad zou dit toch fantastisch moeten werken (NB: ik heb [nog] geen iPad).

Wat vinden de iPad-gebruikers van Cloudymero?


gerelateerde blogs met thumbnail

Ziet er goed uit hoor!

Zelfs Cloudymero ziet er nog 'te vol' uit.
Ik ben meer gecharmeed van Symbaloo, de eenvoud zelve...

Zeker een mooie pagina - Symbaloo is wel eenvoudig, echter sommige delen zoals het maken van je eigen pagina is voor sommige mensen complex... Zelf gebruik ik Cubebic... is te vergelijken met Symbaloo en Kadaza...