Website gespot

In januari 1996 waren er slechts 100.000 websites in Nederland. Maar hoeveel websites zijn er momenteel? Op dit moment telt Nederland ongeveer 4,5 miljoen websites. Van het aantal sites in Nederland kan alleen een schatting gemaakt worden. Per maand komen er ongeveer 2.000 websites in Nederland bij en vallen er natuurlijk ook veel af. Daar zitten natuurlijk genoeg leuke, interessante en bruikbare websites tussen.

Wat is een social bookmarking site?
Een social bookmarking site of een sociale bladwijzer website is een website waar je voor iedereen toegankelijke links naar sites, die jij interessant of leuk vindt, kunt opslaan. Het sociale aspect aan websitegespot.nl in vergelijking met portaalsites of linkverzamelsites is dat iedereen commentaar kan leveren of een review kan geven voor de website. Een leuk initiatief.

Vaak zijn social bookmarking sites meer gericht op de Amerikaanse markt. Website gespot is gericht op Nederland!

Aangezien social bookmarking in Nederland redelijk hot begint te worden en raakvlakken heeft met zoekmachine-optimalisatie, ontstond het idee om websitegepot te ontwikkelen. Het idee hierachter is om middels de site Nederlandse websites, webwinkels, blogs, logs, etcetera te delen te beoordelen en op te slaan.

Hoe werkt het?
Op websitegespot.nl is het mogelijk om websites, webwinkels en blogs toe te voegen waarop gebruikers en bezoekers van de site kunnen stemmen. Vervolgens worden de meest populaire websites weergegeven op de hoofdpagina. Een nieuw toegevoegde website wordt in eerste instantie toegevoegd aan de wachtrij tot het genoeg stemmen heeft gekregen om op de voorpagina te verschijnen. De website's met de meeste stemmen worden hoger in de zoekopdrachten getoond.

Bij het toevoegen van een website kunnen er etiketten (tags) aan gekoppeld worden, waarna op basis van die tags de websites gesorteerd worden. Door alle gebruikte tags samen te voegen kan websitegespot een goed beeld geven van de populariteit en inhoud van bepaalde websites. Op die manier kan een social bookmarking site dan ook een aanvullend alternatief voor zoekmachines worden. Die gaan immers uit van algoritmes om relevante informatie te tonen, terwijl bij websitegespot de gebruikers zelf aan de basis liggen van de resultaten.
Natuurlijk heb ik mezelf ook al toegevoegd aan Website gespot en kun je zelf aangeven of je mijn blog goed of niet (druk op pijltje omhoog/omlaag): 


gerelateerde blogs met thumbnail

Zou je hier mee kunnen vals-spelen.
vanaf verschillende ip's of proxy servers stemmen?

Ik heb het geprobeerd met een aantal proxie surf websites. Het wil niet lukken. Logisch dat je met verschillende ip's vaker kan stemmen. Maar met een proxy site is het mij niet gelukt.

Kan iemand dit bevestigen?