Top: Twoppy (eigen event app)

Niets mooier dan je eigen app voor de mobiel als je een event organiseert. Ook hier is de oplossing vaak simpel geworden. Door de opkomst van social media en mobiel zijn er ook handige zakenjongens die apps maken voor de gebeurtenissen om ons heen. Bij een bepaalde gebeurtenis kun je dan een app inzetten, om nog meer BUZZ te creƫren.

Automatisch koppelen aan Sociale Netwerken zoals Twitter en Facebook, alvast je hash-tag promoten, feeds laten zien van je eigen twitter-account, maar natuurlijk ook de bekende Twitter-fountain op je mobiel die alle tweets laat zien van je ingevoerde hash-tag. Voordat je het weet is iedereen de hele dag alleen maar op zijn of haar mobiel aan het kijken om het event te volgen.

Twoppy doet dit voor je (zelfs gratis).

QR-code

Ook wordt er automatisch een QR-code gemaakt die verwijst naar de URL van je mobiele app (zie rechts, deze werkt!). Alles gecombineerd, hoe handig kan het zijn!

Ik heb het een en ander uitgeprobeerd en het is zeker de moeite waard om bij een volgend event, deze app te gebruiken. Als je echt professioneel wilt doen, zul je enkele honderden euro's moeten neertellen om je design ook aan te passen en bijvoorbeeld toegang te geven tot sponsors, maar dit is altijd goedkoper dan een app helemaal zelf maken.

Ook kun je als bezoeker inloggen op Twoppy, zodat ook inzichtelijk wordt gemaakt wie aanwezig is en deze app gebruikt. Top!

Natuurlijk wil je mijn eerste Twoppy ook zien (ook op je mobiel): http://m.twoppy.com/zzziggyman/.


gerelateerde blogs met thumbnail