Top: SocialMention

Om te weten te komen wat er zoal leeft in onze nieuwe media over jouw product of bedrijf, heb je tools nodig om dit te kunnen meten. Vaak zijn dit tools voor de kleine gebruiker te duur (paar honderd euro per maand), maar gelukkig zijn er ook goedkopere varianten. Wat dacht je van gratis! SocialMention is een online tool waar je mooie rapportages kunt krijgen over je 'mentions' op verschillende sociale media platformen.

Sociale netwerken

De belangrijkste Sociale Netwerken worden natuurlijk ook meegenomen. Facebook, Twitter (is dit wel een Sociaal Netwerk?) en LinkedIn zijn aanwezig. Hyves niet, aangezien dit sociale netwerk niet internationaal georienteerd is. Wel zoekt Social Mention op ongeveer 100+ Sociale platforms naar Mentions.


Sentiment
Ook het sentiment wordt gemeten. Ook hier zal worden gekeken naar smiley's :-) en bepaald woordgebruik. Dit laatste zal natuurlijk wel Engelstalig geörienteerd zijn.

Strength
De sterkte van de naam wordt ook gemeten: hoe vaak wordt er gesproken over je product. Hoe vaker, hoe beter!

Passie
De passie geeft aan of iemand vaker je naam zal noemen. Als dit eenmalig is, dan is de passie laag.

Reach
Hoeveel mensen bereik je? Simpel gezegd: het aantal unieke personen dat jouw naam heeft genoemd gedeeld door het aantal Mentions.

Meten is weten

Zoals ik al eerder heb geblogd, is het koppelen van een Social Media strategie aan bedrijfsdoelstellingen essentieel. Daarnaast is het noodzakelijk om het effect te kunnen meten. Een tool zoals Social Mention is dan een noodzaak geworden.


gerelateerde blogs met thumbnail

Graag wil ik de gelegenheid nemen om iMonitoring onder de aandacht te brengen voor de kleine gebruiker. Wij als monitoring bedrijf bieden abonnementen aan van 20 en 50 euro per maand. Voor dit bedrag monitoren wij ook social media. Voor meer informatie ga naar onze website wwww.internetmonitoring.nl. Wij bieden iedere nieuwe klant een gratis proefabonnement voor 2 weken.