RockMelt Social Browser

RockMelt is een browser die gebaseerd is op Chromium en is dus erg snel. Maar het biedt nog vele extra's. Nadat je bent ingelogd met je Facebook-account, zul je ook de updates ban je Facebook-vrienden in de gaten houden. Ook kun je gemakkelijk een chat opzetten. Simpelweg kun je stellen dat Facebook geïntegreerd is in je browser.

Chromium

Naast het feit dat alle functionaliteit van Chrome aanwezig is, zit er nog een mooie functionaliteit in om te zoeken op het web. Hier is weer de ouderwetse zoekbalk voor teruggekomen. De resultaten worden in een aparte 'pane' getoond en zijn zeer snel opvraagbaar. Hierdoor is het ook niet meer nodig om weer terug te gaan (met de back-knop) naar je zoekresultaten om de volgende in de rij te kunnen zien. Erg handig!

RSS

Ook houdt RockMelt in de gaten of er RSS-feeds zijn op de websites die je hebt bezocht. Hierdoor wordt het erg gemakkelijk om een RSS-feed toe te voegen en te volgen. Deze staan aan de rechterkant gepositioneerd.

Status veranderen

Als je inlogt op Twitter wordt het ook mogelijk om te twitteren. Door op je eigen icoon te klikken kun je de status veranderen. Normaliter gebeurt dit in Facebook, maar doordat RockMelt ook je Twitter-account herkent, kun je ook kiezen om je update naar Twitter te plaatsen.

Conclusie

Ik ben erg gecharmeerd van deze nieuwe variant van een browser. Het sociale netwerk integreren in je browser lijkt me toch de toekomst worden. Toch is het resultaat nu nog magertjes, simpelweg omdat ik Facebook nog te weinig gebruik. Ook de koppeling naar andere Sociale Netwerken zou mogelijk moeten zijn; bijvoorbeeld Twitter- en LinkedIn-streams en notificatie voor je e-mail. Hierdoor zou je weer teruggaan naar een dashboard waarop alles tot je beschikking hebt, met als grote voordeel een snelle browser die alles ondersteunt.

Download de browser bij RockMelt.


gerelateerde blogs met thumbnail