Geschiedenis van SEO

SEO bestaat al lang. Al in 1999 was dit een begrip. Toentertijd was je vrij snel klaar met het optimaliseren van je webpagina. Door de META-keywords en -description in te vullen was je gereed om de strijd aan te gaan met de grote jongens. SEO is de laatste 12 jaar enorm geƫvolueerd en zal nog wel een jaar of 5 doorgroeien. Daarna zal -in mijn optiek- SEO-ontwikkelingen in een status-quo belanden. Het groeit niet. Zoekmachines zullen steeds slimmer worden en steeds meer gebruik gaan maken van de relaties om je heen (Social Search).

Toch is het goed om te weten hoe SEO is geƫvolueerd. Door inzicht te hebben in het verleden, kun je de toekomst vaak beter voorspellen. Ook zal het duidelijk zijn dat er geen formule bestaat die je op de nr.1 positie kan brengen van Google. Van dit concept zal ook eens afscheid genomen gaan worden, aangezien straks (en misschien nu al) zoekresultaten gepersonaliseerd zijn (en op demografisch niveau).

SEOmoz heeft vorige maand een prima presentatie gemaakt over de geschiedenis van SEO:


gerelateerde blogs met thumbnail

Leuk en ook en veel opzichten handig artikel.

Seo is en blijkt een ongrijpbaar iets. Alles wat je nu doet om je site hoger te krijgen in de google resultaten, kan volgende week alweer achterhaald zijn. Wat gewoon balen is voor ons als webshop eigenaren. Ik vergelijk zelf google als een winkelstraat voor webshops, het probleem hierbij is het is de enigste winkelstraat van Nederland en met de concurrentie op het internet is het moeilijk om in deze winkelstraat staande te blijven :(