De webmaster is een verzamelaar

Gisteren was ik aanwezig op het CMS Congres 2011 in Rotterdam. Op zich weer eens leuk om oude bekenden te zien, maar het niveau van de sessies vond ik -wederom- weer tegenvallen. Veel 'open deuren' en oude wijn in nieuwe zakken. Tja, helaas.

Ik kan van 1 sessie nog wel iets herinneren. Hierin werd verteld over het grote probleem op intranet, namelijk het opruimen. Anders gezegd: het niet opruimen van content. Vaak groeit content op intranet continu door tot ongekende hoogtes. Uiteindelijk klagen de medewerkers over het niet kunnen vinden van content.

Rotzooi

Logisch eigenlijk als je intranet er uit ziet als:


Voor de webmaster (als je deze nog hebt) is de ijdele taak om minder als poetsvrouw (of meneer) en meer als vuilnisman (of vrouw) op te treden.

Heb je geen webmaster, dan zul je deze taken moeten verdelen over de contenteditors, contentmanagers, redacteuren en eindredacteuren.

Poetsen en opruimen

Deze personen hebben al geen zin om te poetsen, laat staan om regelmatig op te ruimen. Met het excuus "het zal nog wel een keer gebruikt worden" of een andere variant, proberen ze deze belangrijke rollen (poetsen en opruimen) voor zich uit te schuiven.

Niemand vindt poetsen en opruimen leuk; hetzelfde geldt voor tandenpoetsen. Toch zijn deze alledrie noodzakelijk!


gerelateerde blogs met thumbnail