De patenten van Google

Er zijn veel mensen op de wereld die wekelijks de nieuwe patenten van Google bekijken. Waarom? Om te zien wat Google van plan is. Om te weten te komen, waar Google op strategisch vlak naar toe gaat en welke producten ontwikkeld worden. Zo is het een publiek geheim dat Google ook bezig is om de grote Database-spelers onderuit te halen met -waarschijnlijk- een online variant (in de cloud). Deze geruchten lopen al een paar jaar en worden aangewakkerd door Stephen E. Arnold.

Arnold IT

Stephen is zo iemand die alle patenten volgt en hierover blogt. Google vindt dit niet altijd prettig. Ik heb een twee jaar geleden een seminar van deze Stephen E. Arnold meegemaakt, waarin hij vertelde over de strategie van Google en de zaken waarmee ze toen bezig waren. Veel van zijn voorspellingen zijn ondertussen uitgekomen (behalve de nieuwe database). Het is interessant om deze blog te volgen om inzage te krijgen in de idee├źn van Google.

SEO by the SEA

Ook de blog SEO by the SEA behandelt vaak patenten van Google en probeert aan te geven wat Google met deze patenten zou kunnen doen. Een van de laatste aanwinsten van Google is een zwembril, waarin de tijd geprojecteerd kan worden, hartslag, positie, etc. Erg handig voor topzwemmers, maar het is mij onduidelijk wat Google hiermee kan. Het zal waarschijnlijk een stap verder gaan en voor algemeen gebruik met je bril kunnen functioneren. Augmented Reality is hier een voorbeeld van.


gerelateerde blogs met thumbnail