Autoresponders tools

Wil je online geld verdienen, dan is het opbouwen van een mailinglist een van de opties. Als je eenmaal het e-mailadres gekregen hebt, kun je met een gedegen campagne iemand overhalen om een product of dients te kopen. Autoresponders zijn dan erg belangrijk. Maar wat zijn Autoresponders precies? Autoresponders zijn nieuwsbrieven (of tekstmails) die geheel geautomatiseerd worden verstuurd na aanmelding. Dit kan een dag zijn, 4 dagen, 1 week, 34 weken, 2 jaar zijn, etc. Het maakt niet uit. Het is ook mogelijk (en wenselijk) om meerdere autoresponders te maken. Ik maak zelf ook gebruik van Autoresponders bij mijn nieuwsbrief; op dit moment heb ik er 3 geconfigureerd (niet om geld te verdienen overigens).

Hoe kun je een Autoresponder regelen?

Je kunt zelf een nieuwsbrieven autoresponder schrijven, maar dit is een hoop gedoe. Daarnaast heb je de mogelijkheid dat je op een zwarte lijst wordt gezet, als je vanaf je eigen domein (veel) mailtjes gaat sturen.  Met als gevolg: geen enkele Autoresponder komt aan!

Gelukkkig zijn hier veel online aanbieders beschikbaar die deze service aanbieden. Sommige zijn gratis, maar voor de meeste betaal je een bedrag per maand. Ik zet de meestgebruikte op een rijtje:

 • AWeber
  Dit is toch wel de allerbekendste. Het kan niet anders of je hebt al veel mails gehad van AWeber. AWeber is populair omdat ze veel functionaliteit aanbieden. Nadeel: je betaalt $19 per maand voor maximaal 500 abonnees. Voor 25.000 abonnees ben je ongeveer $130 kwijt (minder dan 100 euro). Het is veel (!) goedkoper dan een Nederlandse professionele organisatie inhuren om je nieuwsbrieven te versturen.
 • Get Response
  Iets goedkoper dan AWeber, voor $10 kun je 250 abonnees kwijt, voor $18 kun je 1.000 abonnees gebruiken. Ook van deze aanbieder zul je al veel mails hebben ontvangen.
 • MailChimp
  Dis is de bekendste gratis dienst. Maximaal 2000 abonnees en de mogelijkheid om 12.000 nieuwsbrieven (incl. autoresponders) te sturen. Ik gebruik deze service voor mijn eigen nieuwsbrief. Nadeel is dat er advertenties meegestuurd worden en dit ziet er niet altijd professioneel uit.
  Wil je mails sturen met affiliatecodes er in, dan is MailChimp geen goede keus; MailChimp verbied deze vorm van mailing.
 • Enormail
  Gelukkig hebben we ook nog een Nederlandse aanbieder die alles gratis doet. Deze service heeft weinig mogelijkheden tot het koppelen met externe systemen. De mogelijkheden zijn ook erg beperkt. Toch kan dit voor veel webwinkels een uitkomst zijn. Ook hier wordt soms reclame toegevoegd.


gerelateerde blogs met thumbnail

In Mailchimp worden geen advertenties meegestuurd. Je kunt er zelfs voor kiezen (ook in de gratis uitvoering) dat helemaal niet is te zien dat je met Mailchimp verstuurt.

Ik ben dan ook zeer tevreden hierover. Volgens mij kun je wel affiliatelinks meesturen. Ik heb dat namelijk wel een paar keer gedaan.