Straling in Japan

Internet of Things is er al lang. Alleen het gebruiken van alle data op persoonlijk niveau zal nog even op zich wachten. Voor grote groepen worden al applicaties ontwikkeld, waarbij vele sensoren worden gebruikt, om inzicht te krijgen in bepaalde verschuivingen. In Japan is het op dit moment het gesprek van de dag: hoeveel straling komt vrij in mijn woongebied. Gelukkig heeft Japan genoeg 'geigertellers' die verbonden zijn met het Internet.

Pachube

Pachube is zo'n platform, waarbij verschillende apparaten zijn verbonden. Hierdoor kun je overzicht krijgen. Door te zoeken op tags of typen, kun je zien wat er gebeurd op de wereld. Gelukkig is het tot nu toe nog behapbaar (er zijn zo'n 1.800 tags), maar dit zal over een paar jaar toch anders zijn.

Pachube heeft deze Geigertellers ook getagd, waardoor je real-time kunt zien wat de straling is in Japan. Internet of Things in de praktijk. Super! Ook kun je deze stroom gebruiken om zelf een applicatie te bouwen. Ideaal. Wat dat betreft ben ik nog steeds overtuigd dat het de Web of Things wordt in plaats van Internet of Things. Het Web als carrier.

Zelf kijken: http://www.pachube.com/map/tag/radiation?ll=37.195331,135.922852&z=5


gerelateerde blogs met thumbnail

Transparantie ten top Erwin.

Een waanzinnig mooi voorbeeld dat machthebbers geen blabla meer kunnen verkopen. De Japanse overheid kan roepen dat er geen stralingsgevaar is, iedereen kan dit zo zelf checken.

Ook al weet ik niet vanaf welk cijfer de straling in de gevarenzone zit :-)