Social Media presentatie bij SMC0413

Afgelopen maandag mocht ik een presentatie geven op de Social Media Club van Veghel. In ongeveer een uur tijd heb ik vijf onderwerpen behandeld. Ik wilde een presentatie geven, dat niet alleen maar gaat over Twitter, Facebook en LinkedIn. Ook psychologische aspecten, dat steeds belangrijker gaat worden op het kanaal Internet, heb ik meegenomen in de presentatie. Probeer op het juiste (Maslov-)niveau je boodschap te geven is een belangrijk uitgangspunt.

Onderwerpen:

 1. Wat is Social Media?
  Social Media is veel meer dan je denkt! Ook bestaat het veel langer dan we denken. Social Media zijn dan ook uit. Het is ge├»ntegreerd in ons leven.
 2. Hoe gebruik ik Social Media?
  Altijd interessant om te zien hoe iemand Social Media inzet om iets te bereiken. Ik gebruik Social Media om het merk IK te verbeteren.
 3. Waarom zou je Social Media inzetten?
  Er komt een nieuwe generatie aan die verwacht dat je Social Media gaat gebruiken (de zogenaamde generatie Einstein). Ook is het een fantastisch middel om mensen te overtuigen met oa. de principes van Cialdini.
 4. Social Media en Communities
  De corporate site wordt kleiner. Mensen begeven zich steeds meer op communities. Ook hier kun je als bedrijf Social Media inzetten.
 5. Waar gaat het naar toe?
  Inzicht in de toekomst van Social Media.


gerelateerde blogs met thumbnail