Panda Update Tips

Ongeveer een maand geleden (24 feb) rolde Google een nieuwe update uit: Panda. Deze Panda update is alleen in de US uitgerold. Panda moest er voor zorgen dat slechte content sites uit de zoekresultaten werden gehaald, waardoor de goede content sites wel in de zoekresultaten zouden klimmen. Een nobel streven. Ikzelf word ook af en toe gek van die sites, die eigenlijk niets anders kunnen bieden dan een zeer goede titel om mensen aan te trekken en een flauw aftreksel van content die de hebben kunnen vinden. Daaromheen natuurlijk heel veel banners en andere troep. Gelukkig is daar de Panda Update.

This update is designed to reduce rankings for low quality sites—sites which are low-value add for users, copy content from other websites or sites that are just not very useful. At the same time, it will provide better rankings for high quality sites—sites with original content and information such as research, in-depth reports, thoughtful analysis and so on“, zei Amit Singhal van Google.

Europa

Wanneer deze update ook in Europa 'te bewonderen' is, is nog onduidelijk. Wel is het zeker dat deze nobele strijd ook zal plaatsvinden op korte termijn. In Amerika zijn veel bekende, slechte content sites de dupe geworden van deze Panda Update (gelukkig), maar er zijn natuurlijk ook weer slachtoffers gemaakt onder de 'goede content sites'. Hoe voorkom je dat jij straks ook -per ongeluk- aan de beurt bent en niet meer zichtbaar bent in de SERP?
 • Haal alle slechte pagina's met weinig of misleidende content uit je website.
 • Heb je dubbele content op je site, dan zul je deze ook moeten weghalen. Of gebruik de canonical tag.
 • Probeer je website met of zonder WWW te laten zien. Gebruik ze niet allebei en zeker niet door elkaar heen. Ook kun je in Google Webmaster dit soort zaken aangeven.
 • Verminder het aantal advertenties op je website of op bepaalde pagina's. Dit is ook 1 van de parameters die gebruikt wordt door de Panda Update
 • Zijn er pagina's waarbij Keyword Stuffing is toegepast, dan zul je deze moeten verwijderen.

  Wat wil Google?

  Eigenlijk komt het er op neer dat Google steeds slimmer wordt en SEO steeds minder impact zal hebben op de SERP. Blackhat SEO wordt al helemaal niet meer getolereerd (in de toekomst). Google wil maar 1 ding: een zo goed mogelijk zoekmachine voor zijn bezoekers. Doe je hier niet aan mee (door de bezoekers te misleiden), dan zul je -uiteindelijk- uit de boot vallen.


  gerelateerde blogs met thumbnail

  "Google wil maar 1 ding: een zo goed mogelijke zoekmachine voor zijn bezoekers."

  Nou, Google denkt in 1e instantie aan zichzelf, dus aan geld. Om een voorbeeld te noemen; Ik heb een adult-site en ben daar al maanden druk mee.

  Er staat behoorlijk wat unieke content op, voor zover mogelijk bij een 18+ site.

  Toch is de site bijna nergens terug te vinden. Google heeft totaal geen belang bij zo'n website, want er mogen immers geen AdSendse advertenties op staan. Als ik dan niet adverteer via AdWords, dan verdienen ze er bij Google helemaal niets aan, dus volgens mij is dat een hele grote reden. Laat staan als deze regel in Nederland actief is.

  Vrij basic post, had er eerlijk gezegd meer van verwacht toen ik de titel las.

  gravatar

  @Webdesign Limburg Heb jij nog goede tips?

  Inmiddels is Panda ook in Nederland aktief. 27/28 maart knalden 2 van mijn websites ongelooflijk hard omhoog zonder dat er iets was gewijzigd aan de sites of links. Het zijn beiden sites met unieke content en oldschool geoptimaliseerd.

  Voor meer achtergrond voor de gevolgen in Nederland kun je kijken op Panda update Nederland

  wat denken jullie: wordt video content de toekomst van websites? Dit in relatie met Google panda en avg time on site?

  Zowel bij de panda update en de nieuwe Penguin update, geld hetzelfde principe. Wanneer je originele content hebt en de keywords staan op de juiste plaats dan is de basis in orde.

  Indien je bezig bent geweest met linkbuilding op een natuurlijk manier, dus zonder geautomatiseerde software, dan zal het effect van de panda update en de penguin update, minimaal zijn.