Nieuwe look-and-feel

Het is alweer twee jaar geleden dat mijn blog een nieuwe look-and-feel kreeg. Geïnspireerd door een Adsense-template werd een nieuw sjabloon ontwerpen in Blogger (inderdaad, ik gebruik geen Wordpress). Al snel werd duidelijk dat de inkomsten van Adsense mij nog geen kopje koffie per maand zouden opleveren. Daarnaast werd ik vorig jaar in de ban van Google's ring geplaatst, omdat ik een blog had geschreven over Torrent Sites. Dat mag dus blijkbaar niet! Dag 2 euro per maand! LOL.

Facebook

oude logo van 3 jaar geleden
Het nieuwe template is gebaseerd op Facebook. Dat is toch wel duidelijk te zien. Hierdoor is meer ruimte beschikbaar voor de post (in de breedte) en leest het -naar mijn mening- een stuk gemakkelijker.

Ook heb ik wat Javascripts eraf gehaald, zodat mijn blog nog sneller te laden moet zijn. Er staan namelijk ook bijna geen plaatjes op. Over 2 weken zal ik het resultaat kunnen zien in Google Webmasters. Hiermee hoop ik ook een betere SERP te kunnen behalen.

Wat vind jij ervan?


gerelateerde blogs met thumbnail

Als ik heel eerlijk ben vind ik het niet bijzonder. dat zeg je zelf ook wel een beetje tussen de regels door, maar ik snap niet waarom je de uitstraling van facebook kiest. Is die zo mooi, of kies je juist voor herkenbaarheid. Hier val je naar mijn idee niet echt mee op. Maar goed het is een keuze natuurlijk...

gravatar

Blond (lees wit) is toch wel vaak de beste kleur voor een site. Ik heb niet voor Facebook gekozen voor de uitstraling, maar voor de rust die het geeft voor de lezer.

Deze reactie is verwijderd door de auteur.

Je schrijft: ‘Hierdoor is meer ruimte beschikbaar voor de post (in de breedte) en leest het -naar mijn mening- een stuk gemakkelijker.’

Dat ben ik niet met je eens. Een smallere tekstkolom is prettiger en makkelijker leesbaar dan een brede. Bovendien is bekend dat de rechterzijde van het scherm het minst gelezen wordt. De letter is in je nieuwe look & feel ook kleiner, lijkt me.

In reactie op Bjorn spreek je over de rust voor de lezer. Bedenking: de linkerkolom is vol en druk met veel verschillende afbeeldingen. Onder je artikel heb je ook afbeeldingen die verwijzen naar verwante artikelen.

Ik vind de vorige look & feel rustiger en makkelijker leesbaar.

gravatar

@Mischa Dank voor je opmerking(en). Ik laat de look-and-feel nu nog even met rust en wacht de resultaten van Google Webmaster af. Dit zal misschien kunnen resulteren in een nieuwe look-and-feel (toch een hoop werk in je 1-tje)