Mobiele site met Blogger

Ik gebruik Blogger om deze weblog te onderhouden. Als ik het vergelijk met Wordpress, is Blogger een stuk simpeler. Dit is trouwens niet de reden dat ik het gebruik, maar is toevallig het CMS (of heet het Blogsoftware) waar ik een kleine 3 jaar geleden mee ben begonnen. Zo af en toe 'spiek' ik in de speelkamer van Blogger: Blogger Draft. In Blogger Draft wordt nieuwe functionaliteit ontwikkeld die aan een kleine groep (de personen die weten dat Blogger Draft bestaat) wordt voorgeschoteld. Hiermee kun je deze functionaliteit prima testen, voordat je het aan het grote publiek geeft.

Mobiele site

Sinds kort is er ook de mogelijkheid om in Blogger Draft aan te geven dat je een aparte mobiele site wilt hebben. Hartstikke handig. Hierdoor krijgt de mobiele gebruiker een uitgeklede versie te zien van jouw weblog en is de snelheid van je website ook nog acceptabel. Ik vind dit vooral interessant om ook mijn mobiele bezoekers een goede website te geven, waar ze snel mijn laatste blog kunnen lezen.

Hoe ziet dit er uit op een smartphone?
Zoals je ziet is het 'lean and mean' gemaakt. Geen overbodige HTML, opmaak of navigatiestructuren. Simpel een overzicht van je laatste 5 blogs. Als mobiele bezoeker van een website is dit ook wat je wilt! Je kunt het ook zien in je eigen browser: http://www.siggyvolgt.nl/?m=1.

Hoe kun je dit aanpassen in Blogger? Ga naar Blogger Draft en selecteer Instellingen. Onder het tabje 'E-mail en Google Mobile' is een extra optie toegevoegd. Als je deze aanzet (zie pijl) dan zal jouw website in Blogger automatisch ook hetzelfde format hebben voor mobiele bezoekers.

Laat de mobiele bezoekers maar komen.


gerelateerde blogs met thumbnail

Ik vond dit blog erg interessant omdat het nuttige informatie over de blogger bevat en het belangrijkste is dat de mobiele website is ook de voor de blogger.