Het Sociale Landschap

Al die Social Media. En welk medium moet je gebruiken om meer bezoekers te krijgen? Wel medium is weer goed voor de SEO. Ik vond een Infographic die erg handig kan zijn als je elke dag dit soort vragen moet oplossen.

Facebook en SEO

uit deze Infographic blijkt maar weer dat Facebook en SEO niet goed samen gaan. Het resultaat van een link op Facebook is 'nihil'. Het kan natuurlijk ook geen kwaad :-)

Zo is het veel beter om YouTube in te zetten voor je SEO. Wel iets meer werk (je moet tenslotte een filmpje maken), maar het resultaat is veel groter!
Ik denk dat ik zelf ook binnenkort wat meer ga doen met YouTube filmpjes. Ik heb al een speciale camera hiervoor gekocht. Het resultaat zal ik wederom bloggen

Ook wordt duidelijk dat Flickr en LinkedIn weinig traffic naar je site zullen brengen. Ik denk dat dit ook afhangt van het type boodschap dat je brengt op bijv. LinkedIn. Al mijn tweets worden ook gepost op LinkedIn en hier krijg ik nog behoorlijk wat traffic door.

Wil je de grote uitgave, dan kun je ook een PDF downloaden.


gerelateerde blogs met thumbnail

Handige infographic. Het verbaast me wel dat ze youtube zo goed voor seo vinden. Alle links onder youtube filmpjes zijn volgens mij nofollow. Bovendien heb ik nog nooit een testcase gezien waar uitkwam dat deze links enig seo voordeel opleverden.

Weet jij waar ze deze informatie vandaan halen?

gravatar

@Ruben Zie CMO's Guide. Ik kan niet echt een onderzoek of zo zien.

Trouwens, ik denk dat YouTube INdirect goed is voor je SEO. Je zult bezoekers trekken, doordat deze VIA YouTube op je website terecht komen.

Youtube is idd goed voor de SEO zoals Erwin nu net heeft vermeld.

Groet,
Kees
Baby dump