GreenGoose eggs

GreenGoose is een startup, dat Internet of Things, snel dichterbij zal brengen. Door wireless sensoren te plaatsen (of te plakken) op objecten die je dagelijks gebruikt, kun je deze activiteiten gaan monitoren. GreenGoose wil zo snel mogelijk deze sensoren voor een schappelijke prijs op de markt te brengen. Hierdoor kunnen we, naast de objecten die langzamerhand op het Internet worden aangesloten (zoals de koelkast) ook een sensor plaatsen op je tandenborstel (poets je wel lang genoeg), op je fiets (hoe lang en hoe ver heb je gefietst) of op het potje met multi-vitaminen (heb je ze al ingenomen?).

Gezin

Natuurlijk kun je dit ook uitbreiden naar je gezinsleden. Lekker makkenlijk, vanuit je luie stoel iedereen monitoren. Heeft je zoon wel ontbeten en staat je dochter niet veel te lang onder de douche? Al deze dingen komen samen in het Internet of Things.

De sensoren zijn geschikt voor het detecteren van beweging, geluid of temperatuur en rapporteren deze bevindingen aan een ei-vormig basisstation. Dit basisstation kun je aansluiten op je draadloze router, zodat alle gegevens beschikbaar zijn via het internet.

Plak een sensor op trompet van je dochter en de sensor kan bijhouden hoe lang ze oefent. Ook kun je een sensor aan de riem van de hond vastmaken en zeker weten of de hond genoeg is uitgelaten op een dag. Big Brother is watching himself!

Nog mooier is er om een score aan te geven. Per seconde tandenpoetsen krijg je een punt, per minuut uitaten van de hond kun je wederom punten verdienen, etc. Hiermee heb je de mogelijkheid gecreĆ«erd om met je gezin een online reality spel te spelen!

API

Wat het ook aantrekkelijk maakt, is dat de API van dit product beschikbaar komt. Hierdoor kan iedereen zijn eigen apps maken en deze gegevens benutten op de wijze waarop het geschikt is voor een gezin of een bedrijf.

GreenGoose is nog in beta-fase en zal binnenkort uitkomen met een starterskit die onder de 50 euro komt te liggen. Op dit moment vinden de laatste testen plaats in San Francisco met een fietsbedrijf.


gerelateerde blogs met thumbnail

Ziet er leuk uit, maar ik vraag me af hoe ze dit technisch voor elkaar willen krijgen. Iedere zender en ontvanger hebben een maximale afstand waarop ze kunnen communiceren, en als ik naar het plaatje kijk kan ik me niet voorstellen dat die afstand voldoende zal zijn.

gravatar

Vandaar de Beta-test...

Ik doelde meer op dat dit meer een gimmick product is dan een echt functioneel apparaat. Als ik naar die sticker sensors kijk lijken die gebaseerd op rfid-tags. Het bereik van die dingen is hooguit een paar meter waardoor je veel ontvangers in je huis nodig hebt. Een huis vol groene paaseieren is leuk in het voorjaar, maar het hele jaar door?...