Google Sniper review

Je kent ze wel, die mailtjes die je allerlei manieren voorschotelen om snel rijk te worden via het web. Ook ik kreeg een mail binnen over Google Sniper. Niet meteen klikken, want ik zal in deze post alles vertellen over Google Sniper. Je hoeft het product dan niet meer te kopen! Ik was vooral onder de indruk van het filmpje en dit triggerde me toch om dit product te bestellen voor $47. Niet om hiermee veel geld te verdienen, maar om te achterhalen wat de technieken, oplossingen en werkwijze is om bedragen van $400 per dag te verdienen (als je dat al haalt). Nieuwsgierigheid dus (wat een video al kan doen!).
Het totale pakket aan video's en PDF voldeed volledig aan mijn verwachtingen. Het aantal pagina's was meer dan een gemiddeld e-boek: 99 pagina's.

Mini-site

De basis van Google Sniper is het opzetten van een mini-site, die maar over 1 keyword gaat. Je schrijft 4-6 pagina's over 1 keyword. Tevens voeg je een Over Mij-pagina toe en een Disclaimer; dit alles om het vertrouwen zo groot mogelijk te maken. De teksten moeten niet (!) wervend geschreven zijn. Ook weer om het vertrouwen zo groot mogelijk te maken. De bedoeling is dat je gaat pre-sellen; bezoekers 'warm maken' om een product of service te kopen.

Keyword en product

Natuurlijk dien je ook nog een goede keyword moeten vinden, waarmee je een product kunt verkopen. In het buitenland gebruiken ze hier vaak ClickBank voor; in Nederland is PayPro een goed alternatief.

Met behulp van Adwords (even een account aanmaken), kun je de keywords opzoeken die vaak gebruikt worden bij jouw onderwerp. Adwords heeft een tool, "Hulpprogramma voor zoekwoorden", dat je goed kunt gebruiken. Zoek zoektermen, waar ongeveer 4000 zoekacties per maand worden uitgevoerd. Deze zijn ideaal om je mini-site te targetten. Je kunt de overige zoektermen goed gebruiken in de teksten die je schrijft voor je mini-site. Plaats deze in de TITLE, Description en de Body van de teksten.

Wordpress of Blogger

De schrijver van Google Sniper raadt Wordpress aan, omdat deze betere mogelijkheden heeft om je SEO te verbeteren. Hiermee ben ik het eens. Ook kun je Blogger gebruiken, maar hier beperk je je wel mee.

Het beste effect heb je als je deze site zelf host en een aparte domein aanvraagt. Ik gebruik zelf Versio, waar ik erg tevreden over ben. Als je deze stappen volgt, zul je binnen enkele dagen op de eerste pagina van de zoekresultaten kunnen komen (volgens Google Sniper). Ik denk dat dit niet zo snel verloopt! Het is namelijk ook belangrijk om nog iets aan je SEO te doen en regelmatig een nieuwe blogpost te maken. Als je het goed doet, zul je ook goedkoop, via organic search, bezoekers krijgen.

Samengevat:
  • Zoek een zoekterm en product uit. Gebruik hier Google's "Hulpprogramma voor zoekwoorden"
  • Maak een website in WordPress en kies een juist thema. Het thema moet aansluiten op jouw product.
  • Vraag een domain aan met de juiste keywords
  • Host je site
  • Schrijf 3-6 posts over dit onderwerp. Gebruik de keywords van het "Hulpprogramma voor zoekwoorden" om onderwerpen te vinden en deze te gebruiken in de Body
  • Gebruik goede plaatjes en zorg voor een "Over Mij" en Privacy-pagina.  Probeer zo veel mogelijk vertrouwen te krijgen van de bezoekers
  • In elke post komt maar 1 hyperlink naar het product dat je wilt verkopen
  • Wachten
  • En dan -als het goed is- geld verdienen.
  • NB: ook belangrijk. Maak zelf YouTube filmpjes. Dit zijn echte SEO-magneten.
Zoals je ziet is het niet spannend, wat Google Sniper je durft te verkopen. Daarnaast is het lastiger dan je denkt om goede keywords te vinden en de juiste niche market om je product te verkopen.  Daar staat wel tegenover dat het weinig tijd (ongeveer 3 uur per mini-site) kost en weinig geld (ongeveer 5 euro per jaar voor je domein). Dit is een investering die je in principe dik terug moet kunnen verdienen. Nog een voordeel: je hoeft geen $47 te betalen om deze kennis tot je te nemen :-)

Een paar voorbeeld mini-sites:
Niet meer bestellen dus!


gerelateerde blogs met thumbnail

Kun je bij versio ook meerdere wordpress sites hosting binnen 1 account?

gravatar

Ik heb het nog niet gedaan, maar ik heb wel Wordpress gezien als applicatie die je automatisch kunt installeren.

De 47 dollar die je betaald hebt. Is dit maandelijks of is dit maar voor 1 keer ?

Verder lijkt dit op internetgeheimen.com Ben je hier ook mee bekend ?

gravatar

Het lijkt er wel op. Ik heb dit product niet besteld.....

Dag Erwin,

Heb je dit zelf ook geprobeerd? Zo ja, heb je er daadwerkelijk wat mee verdiend?

Groeten,

HJ

gravatar

Ik heb zelf ook wat uitgeprobeerd en heb nu misschien 40 euro hiermee verdiend.

Goede uitleg. Ik doe dit ook. Ik zit bij versio en heb de cursus internetgeheimen gevolgd die gebaseerd is op de Google sniper methode. Ik heb wel een kanttekening en dat is het zoekwoord waar je op wilt ranken moet niet teveel concurrentie hebben. Als je een domeinnaam kan kopen met het zoekwoord erin heb je al een groot voordeel tov je concurrentie.

Ik ben een ontzettende leek en nieuwsgierig geworden maar begrijp er niks van :-(
Hoe kun je geld verdienen met site? Misschien toch maar die 49$ uitgeven?

Beste Siggi,

Ik begrijp iets niet, namelijk hoe je - zonder feitelijk een product te verkopen - toch geld verdient. Wat maakt het dat bijv die Groom Wedding Speech site - 400US$ kan verdienen? Hij verkoopt toch niets?

Kun je mij dat uitleggen? Het zal wel te maken hebben met klicks... Maar wie betaald daar dan voor?

Vriendelijke groet,

Marcel

gravatar

Hij verkoopt dus wel een product als affiliate. Waarschijnlijk via clickbank. Dat is ook de reden van de links in zijn teksten.

Hallo Erwin,
Goede uitleg! Ik wil dit ook gaan doen maar ben een leek. Ik vraag me af of het legaal is om miniwebsites te schrijven over een onderwerp waar je niet veel vanaf weet, kan ik niet in de problemen komen? En met welke site maak je een mini-site? Is dat met Versio? En doe je bij elke mini-site je eigen foto?
Groeten, Izzie

Hee Siggie,
Is het handig om 2 verschillende affiliates op je website te plaatsen? Mijn website gaat over gezondheid & sport, dus sluiten meerdere affiliate campagnes op mijn onderwerp aan.
Of kan ik beter 2 aparte domeinnamen/websites gebruiken en die naar elkaar linken?
Groeten,

Gert-Jan

gravatar

Het is altijd beter om meerdere websites te hebben.

Hallo, ik vraag me af of iemand met mij zou willen samenwerken.
Ik kan prachtige sites designen en heb ook nog 1 site klaar staan.
Ik begrijp het SEO ranken niet zo goed dus ik kom hier niet mee verder. De site die ik heb klaar staan is volledig in het Engels geschreven dus het is meer waard.
Intressen? Reageer op mijn bericht.