Google goes Social (de +1 knop)

Google heeft aangekondigd dat er een +1 knop komt bij de zoekresultaten. Hiermee kun je aangeven dat je een zoekresultaat aanbeveelt. Dit gaat ook binnenkort gelden voor Adwords-campagnes en zelfs specifieke webpagina's. Met deze stem geef je alleen aan je vrienden aan of een pagina of website waardevol is. Het is voor mij nog onduidelijk hoe Google deze vrienden achterhaald. Waarschijnlijk kunnen ze dit via de 200 miljoen GMail-gebruikers achterhalen.
Google geeft wel aan dat deze stem (nog) niet gebruikt zal worden in de SERP, maar het lijkt een kwestie van tijd, voordat dit wel het geval zal zijn. Op dit moment wordt deze functionaliteit in de USA uitgerold en de verwachting is dat dit de komende maand ook in Europa zal gebeuren.

Hoe ziet het er uit?

Bij Blogstorm hebben ze hier al een voorbeeld geplaatst:

Like

In de praktijk zul je dus de naam van een vriend zien, die een zoekresultaat aanbeveelt. Het lijkt dus het meeste op de Like-functionaliteit van Facebook. Dit betekent een grote stap richting de Social Search. Elke stap die gezet wordt in deze richting betekent een stap minder op het gebied van SEO. Uiteindelijk zal SEO voor een groot gedeelte overgenomen worden door dit door soort sociale aspecten.


gerelateerde blogs met thumbnail

Het werkt al in Europa: +1 aanzetten, checken of je aangemeld bent in je Google Profile, dan zie je bij google.com de +1 buttons... (bron).