WTF is Quora?

Er is de laatste weken een enorme Buzz gaande over Quora. Dit zou het nieuwe sociale platform zijn waar wij ons op gaan begeven. Een paar weken geleden heb ik me dan ook aangemeld. Sindsdien word ik geattendeerd op de een na de andere concullega die ook zijn weg heeft gevonden naar Quora. Mijn eerste reactie is weerstand. Wat moet ik hier mee? Hetzelfde gevoel dat ik ongeveer twee jaar geleden had met het fenomeen Twitter.

Quora

Wat is Quora dan precies? Simpel uitgelegd: je kunt vragen stellen. Hopelijk -voor jou- worden deze vragen beantwoord door de goegemeente.
  • Wat voor vragen moet ik dan stellen en kan ik ook vragen (en hopelijk antwoorden) zien van anderen
  • Moet ik ook vragen gaan beantwoorden? 
Blijkbaar is het antwoord op al deze vragen JA.

Werkgerelateerde vragen boeien me niet zo veel; dat doe ik namelijk (als ik dat nodig vind) via LinkedIn. Eens kijken of ik informatie kan vinden over een bepaalde stad (bijv. San Francisco). Nu wordt de kracht van dit nieuwe medium een stuk duidelijker. Wat FourSquare ook probeert te bereiken (local info) kan met Quora ook goed.

Ook meningen over bepaalde onderwerp kun je vinden. Het is wel een beetje los zand. Losse flodders.
Heb ik eigenlijk wel vertrouwen in de antwoorden die ik tegenkom? Ik ken die personen namelijk niet.

Heb ik hier nou wel trek in? In Quora? Nog een medium, waar ik mijn aandacht op moet focussen. Pfff. Ik weet het niet.

Misschien moet ik nog wennen...


gerelateerde blogs met thumbnail

Troost je, je bent niet de enige. Ik heb ook het gevoel van "niet nog een social platform". Van deze moet ik de marketingwaarde nog meer eens zien. Vooralsnog een voornamelijk amerikaanse aangelegenheid.