Social Media Optimization is het nieuwe SEO

Social SEO, oftewel Social Media Optimization, wordt steeds belangrijker. De huidige SEO-regels zullen dan ook de komende jaren snel veranderen. Dit is helemaal niet erg; wij worden er alleen maar beter van. Het zoekresultaat zal namelijk steeds beter worden. SEO heeft de laatste 10 jaar ook een transformatie meegemaakt. In de jaren 2000-2002 was het voldoende om een goede Description en Keywords in te vullen om bovenaan te eindigen. Tegenwoordig is de waarde hiervan nihil. SEO is dan ook continu aan verandering onderhevig, al moet ik toegeven dat de laatste 2-3 jaar SEO een beetje stil staat. Stilte voor de storm?

Social Objects

Wat wel duidelijk is dat Social Objects (alle informatie die zich om ons heen bevindt) steeds belangrijker gaat worden in het uiteindelijke zoekresultaat. De relevantie kan enorm verhoogd worden, als deze zaken meegenomen worden. Denk aan het netwerk dat je opgebouwd hebt met collega's en vrienden. Maar ook Location Based informatie draagt bij tot een betere relevantie.

Word-of-Mouth

Social Media kan ook gezien worden als de nieuwe vorm van Word-of-Mouth (mond-tot-mond reclame). Hoe kun je Word-of-Mouth verbeteren:
  1. Schrijf content die relevant is
  2. Bepaal welke mensen je kunnen helpen in het verspreiden van de boodschap (tastemakers and influencers, zoals Bloggers)
  3. Betrek deze personen vóórdat je de campagne officieel introduceert (zaaien)
  4. Moedig hen aan om de informatie te delen met hun netwerk
  5. Geef een beloning voor het delen van deze informatie
  6. Definieer welke actie moet volgen nadat mensen de boodschap hebben gelezen
  7. Creëer een forum waar mensen informatie kunnen delen (community building)
  8. Leg vast welke personen je hebben geholpen
  9. Verbind deze personen voor toekomstige acties
Meer weten over Social Media Optimization:


gerelateerde blogs met thumbnail

Ik denk zelf dat het op dit moment alleen nog opgaat voor als je target op consumenten. Voor B2B zal Google de aankomende jaren nog wel de marktleider blijven.

Een essentieel onderdeel zal simpelweg ook linkbuilding zijn. Een aanrader voor zeer goede linkbuilding diensten is http://www.linkbuildingexpert.nl/

Zie behaalde resultaten

@linkbuilder Bij deze ook weer een mooie link te pakken ;-)