Social Media Clubs

Ze lijken als paddenstoelen uit de grond te komen: Social Media Clubs. En dan specifiek voor je gemeente en/of woonplaats. Zo heb je een Social Media Club (=SMC) in Amsterdam, Eindhoven en Den Bosch. Kijk maar eens of er een Social Media Club in jouw gemeente bestaat.

Afgelopen maandag was ik op een bijeenkomst over Social Media in Kerkdriel, georganiseerd door de Rabobank. Er waren meer dan 250 mensen aanwezig. Dit is voor mij het teken dat Social Media nu ook gaat leven bij ondernemers (MKB).

Wat doet een Social Media Club?

De Social Media Club is een van origine Amerikaans fenomeen. Zij willen er voor zorgen dat Social Media vooral gevoed wordt door diverse meningen en perspectieven. Het is een platform en een ontmoetingsplaats, waar professionals op het gebied van social media met ieder ander die professioneel geïnteresseerd is in het onderwerp, face to face kennis en ervaringen kunnen uitwisselen.

Presentaties
Vaak worden 1 of 2 presentaties gegeven op een avond. De avond eindigt met een 'borrel' waarbij nog verder gediscussieerd kan worden over Social Media.

Veghel
Afgelopen dinsdag ben ik zelf ook gevraagd om een presentatie te geven voor de SMC in Veghel op 14 maart as. (aanmelden kan op http://smc0413.nl/). Ik zal deze avond iets vertellen over hoe ik Social Media gebruik om mezelf te profileren en wat de trends zijn op dit gebied.

Misschien tot dan!


gerelateerde blogs met thumbnail
Edward van der Kust op 3 maart 2011 om 14:04

Tot dan in Veghel.