Internet of Things een scam?

Heb je net uitgelegd gekregen wat Internet of Things precies inhoudt, roept iemand anders dat dit een scam is. Vlad Trifa verkondigde dit afgelopen vrijdag op LIFT11. Hij definieert 5 verschillende Webs: Social Web (Social Media), Semantic Web, Programmable Web, Real-time Web (bijv. Twitter) en Physical Web. Vooral het Programmable Web en Physical Web hebben zijn aandacht.

Dwarsdoorsnedes

Maak je hier een mooie Venn-diagram van, dan is de gedeelde gebied het Web of Things. Hier worden alle webs gecombineerd en heb je toegang tot alle informatie die je nodig hebt in je omgeving, zowel om te lezen als te schrijven.
Volgens Vlad Trifa is het Web of Things veel goedkoper om te ontwikkelen. Daarnaast is de infrastructuur (http) al 20 jaar aanwezig, is de security voldoende en zijn er genoeg mensen met voldoende kennis om dit Web of Things te 'bespelen'. Ik begrijp wat Vlad Trifa wil zeggen. Voor mij is het concept echter belangrijker (het aan elkaar knopen van apparaten en informatie) dan de technologie die hierachter zit (Web of Internet). Toch ben ik altijd een voorstander van de meest pragmatische oplossing en dan is het Web (of Things) waarschijnlijk de juiste technologie om te gebruiken.

In de volgende video legt Vlad Trifa uit hoe en waarom de Internet of Things een scam is:


gerelateerde blogs met thumbnail