Gezichtsherkenning op je mobiel

Een Oekraïense startup Viewdle, opgericht in oktober 2010, maar nu gevestigd in Sylicon Valley hebben het voor elkaar gekregen om 10 miljoen dollar aan investeerders te krijgen van bekende namen zoals Best Buy, BlackBerry Partners Fund and Qualcomm. Er is op dit moment veel buzz om dit bedrijf en dat komt omdat ze een nieuwe technologie hebben ontwikkeld om automatisch gezichtsherkenning te kunnen doen.

Viewdle

Eergisteren presenteerde Viewdle hun nieuwe technologie op de Mobile World Congress in Barcelona. Door de camera van je telefoon te richten op personen in je omgeving, zal -met weinig internetverkeer- de gezichtsherkenning plaatsvinden. Kom je vrienden tegen die je kent in je sociale netwerk(en), zullen ook de gegevens van bijvoorbeeld Facebook, Twitter en LinkedIn worden getoond.


Waar we 3-5 jaar geleden veel problemen hadden met deze inbreuk op de privacy, lijkt het moment aangebroken dat deze techniek ook geaccepteerd lijkt te worden. We zijn gewend geraakt dat we een deel van onze privacy inleveren ter faveure van een bepaalde service.


Facebook

Ook Facebook komt binnenkort met gezichtsherkenning. Combineer je deze twee, dan zou 2011 wel eens het jaar van de geaccepteerde gezichtsherkenning kunnen worden.


gerelateerde blogs met thumbnail