Zelf een boek uitgeven

Sinds medio 2009 ben ik bezig geweest met het schrijven van het boek "De Succesvolle Internetmanager". Dit boek wilde ik in eigen beheer publiceren, redigeren en uitgeven. Zonder tussenkomst van een uitgever. Het is al moeilijk genoeg om een uitgever te vinden die genoeg vertrouwen heeft in jouw boek en het willen uitgeven (ongeveer bij 1%).

Nadeel uitgever

Een groot nadeel van het uitgeven van een boek door een uitgever is dat je veel controle kwijt raakt. Ook verdien je in verhouding maar weinig per verkocht boek. Daar heb je toch niet anderhalf jaar voor gewerkt! Hoe kan dit anders?

Je kunt je boek in eigen beheer uit gaan geven. Zeker! Dat kun jij ook! Met de opkomst van Internet kun je alles heel goed zelf regelen. Met als resultaat dat je geen 1 euro per verkocht boek overhoudt, maar misschien wel 10-15 euro! Reken maar eens uit hoeveel dit scheelt als je 1000 boeken verkoopt...

Eigen ervaringen

Tijdens het schrijven van het boek ben ik allerlei manieren gaan uitzoeken om zelf een boek uit te kunnen geven. Veel gelezen hierover en uitgeprobeerd. Deze ervaringen staan allemaal in een e-boek beschreven, dat ik zelf heb geschreven. Met de innovatieve titel "Zelf een boek uitgeven". Door het lezen van dit boek kun je heel veel tijd en geld besparen, vaak wel tot honderden euro's per jaar.

Lees meer over dit opmerkelijke e-boek: Zelf een boek uitgeven.


NB:
Ik ben nog op zoek naar nieuwe manieren (business modellen) om mijn boek als e-boek gratis te verstrekken. Erwin Blom deed dit ook met zijn boek "Handboek Communities".
Any ideas??


gerelateerde blogs met thumbnail

De link naar het ebook werkt helaas (nog) niet.

gravatar

De link is nu aangepast. Sorry voor het ongemak.

Ik geef mijn boeken altijd uit via www.lulu.com