Pay With A Tweet Viral

Wil je een leuke Viral maken, dan kun je ook gebruik maken van Pay With A Tweet. Je zult dan wel iets gratis moeten weggeven, waarvoor mensen betalen met een tweet. Doordat je boodschap door deze personen worden getweet, zullen nog meer mensen op de hoogte worden gebracht van jouw gratis aanbod. A Viral Has Born! Wat heb je er zelf aan? Aandacht, meer bezoekers, naamsbekendheid, etc. zijn zaken waarmee je met behulp van een viral resultaat kunt behalen

Proef op de som

Natuurlijk wil ik dit zelf eerst uitproberen. Afgelopen donderdag heb ik mijn eerste Viral via Pay With A Tweet gemaakt. Ik geef mijn e-boek SEO is SIMPEL gratis weg (ook gratis te verkrijgen bij aanmelding op mijn nieuwsbrief) op Zmorez.com (een andere site die ik beheer).

Op de volgende webpagina staat het hele bericht: Gratis SEO-boek.
Ik ben zelf degene die de viral is begonnen en heb dus ook op de knop geklikt die onderaan staat.Iedereen die mij volgt, heeft dus het bericht gekregen van deze gratis download.

Indrukwekkend

Wat er gebeurt is best wel imposant te noemen. Waar ik normaliter ongeveer 12-14 bezoekers heb per dag, vliegen de bezoekersaantallen omhoog tot meer dan 100 bezoekers per dag (de laatste stip is van gisteren, de middelste stip is de dag dat ik deze viral introduceerde).
Een viral kun je dus gemakkelijk zelf maken. Wel is het belangrijk om gratis interessante informatie weg te geven!


gerelateerde blogs met thumbnail

Hoi Erwin,

Ik heb hier al eens eerder iemand over gehoord. Wist alleen niet dat het zo'n impact kon hebben. Deze persoon zei toe dat hij in een week tijd iets van 5000 followers erbij had op twitter.

Begin nu wel een idee te krijgen wat ik zelf voor actie kan gaan houden. Aangezien onze veiling er nu wel een keer uit moet.

Ik zal je hier up to date houden van de impact.

@Erwin: Het zou mooi zijn als een aantal van hen hierna blijft "hangen" en regelmatig je blog blijven bezoeken. We houden allemaal van gratis, maar worden we er loyaal van?

Als het heel bijzonder is wat je te bieden hebt wel, maar het schijnt dat weinig mensen daadwerkelijk lezen wat ze gratis downloaden. Want "druk, druk, druk". Dus dan zien ze het bijzondere niet.

Hoi Sonja,

Daar zou je wel eens gelijk in kunnen hebben. Om te proberen ben ik eens een actie gestart, waarbij met elke nieuwe follower de korting op onze ipad veiling verhoogt wordt met 5cent.

Nou had ik niet verwacht om in één keer 5000 followers te halen, maar de resultaten vallen toch wel erg tegen.

Denk dat mensen inderdaad het bijzondere niet zien.

gravatar

Met 1 tweet heb ik nu wel 300 extra bezoekers gehad op zmorez.com. De volgende keer doe ik zo'n actie op Siggy Volgt en zal dan hopelijk nog meer resultaat hebben.