Microformats en Local SEO

Voor Local SEO is het belangrijk om je adresgegevens van je bedrijf duidelijk in het vizier te laten krijgen door Google. Dit kan natuurlijk ook gelden voor events die je organiseert, producten die je verkoopt en zelfs reviews en video's. Hoe krijg je deze specifieke informatie onder de aandacht van Google. Zoals de titel al zegt: via Microformats. De SEO tip van 2011?!

Microformats

Wat zijn dan precies Microformats? Google heeft hier een goed antwoord op geschreven: About Mircoformats. Met behulp van HTML kun je extra informatie meegeven aan je adres, product of event, waardoor Google deze informatie nog beter kan indexeren. Met behulp van classes kun je de structuur aangeven.

Ikzelf ben nog weinig websites tegengekomen, waar rekening gehouden wordt met deze microformats; ook bij projecten waar ik aan participeer wordt dit vergeten. Ik verwacht wel in 2011 dat deze microformats vaker gebruikt gaan worden. Simpel vanwege het feit dat Local SEO steeds belangrijker wordt. Elk middel dat je zoekresultaten kan verbeteren, zal aangegrepen gaan worden.


gerelateerde blogs met thumbnail

Gaat dit dan ook betekenen dat ik een pagina geoptimaliseerd voor bijvoorbeeld Rotterdam, een stuk minder makkelijk ga vinden wanneer ik in Amsterdam ben?

gravatar

Daar gaat het bij Microformats niet om. Je geeft extra structuur aan je informatie, zodat de zoekmachine dit kan gebruiken in de zoekresultaten.

Google NL laat het nog maar deels toe. Dat zal hopelijk dit jaar steeds meer worden. Ik heb inmiddels een aantal integraties gedaan in webshops maar bij nog geen een worden de microformats (in het geval van de shops gaat het om reviews) weergegeven ondanks dat de shops zijn aangemeld bij Google voor microformats en valideren in de rich snippet tool van Google.

Heb jij al succesvolle integraties gedaan?

Groeten,
Anne Jan

gravatar

Ik heb dit nog nergens geïmplementeerd. Deze mogelijkheden zetten wel de puntjes op de i!

Ik heb al een tijd microformats op de recensies op BoekLezers.nl staan, maar ik heb ze nog niet in actie gezien. De Rich Snippets Testing tool laat ze wel gewoon zien. Is er een beeld van welke microformats al te zien zijn in Nederland?