IPv4 bijna op

Nog dik een week en dan zijn alle IPv4 adressen uitgegeven. Dit is tenminste wat aangegeven wordt door ARPAgeddon via Twitter. Om een idee te geven: er worden een paar miljoen IP-adressen per dag uitgegeven. OP dit moment zijn er nog 48 miljoen IP-adressen over; dat lijkt veel, maar zal in 9 dagen zijn uitgegeven. Het wordt snel tijd dat alle ISP's overgaan op IPv6!

Internet of Things

Deze overgang naar IPv6 is echt noodzakelijk om de grote aanvragen van IP-adressen te kunnen afvangen, wanneer Internet of Things echt 'uitgerold' gaat worden. Uitrollen is misschien het verkeerde woord, maar zo voelt het wel. Internet of Things staat op het punt om te exploderen en op dat moment zal elk apparaat een IP-adres krijgen. Niet verwonderlijk dat er meer apparaten zijn dan mensen in de wereld. De uitgiftesnelheid van IP-adressen zal misschien wel vertienvoudigen.

Hou ARPAgeddon in de gaten:

Approximately 11 days until IPcalypse. 48,172,358 allocatable IPv4s left. #IPv6less than a minute ago via IPv4Countdown


gerelateerde blogs met thumbnail

Wat is het gevolg als alles op is?

gravatar

Dan krijg je een IPv6 adres toegewezen.

Dat snap ik, maar kan alles en iedereen daar al mee overweg? Alle besturingssystemen en apparaten?

gravatar

Wie heeft hier een goed antwoord op??

Volgens mij zijn alle apparaten tegenwoordig wel uitgerust met ipv6 ondersteuning. Echter het grootste probleem is de compatibiliteit met ipv4. Die schijnt soms nog wel eens niet helemaal optimaal te zijn.